Véget ért a városi amatőr tekebajnokság

2023.07.02. 14:35

Ünnepélyes díjkiosztóval zárult a szezon, a Jáki Agrár lett a bajnok, gazdára találtak az egyéni elismerések is

Sikeresen lezajlott, a Jáki Agrár győzelmével ért véget a 2022/2023-as városi amatőr tekebajnokság – a pontvadászat az ünnepélyes díjkiosztóval hivatalosan is lezárult.

Tóth Gábor

Forrás: Szendi Péter

Az ünnepélyes díjkiosztóval hivatalosan is lezárult a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség által szervezett városi amatőr tekebajnokság 2022/2023-as szezonja – a rendezvénynek a VAOSZ tekepálya adott otthont. Az őszi-tavaszi rendszerben lezajlott pontvadászaton 13 csapat vett részt – összesen 134 játékos lépett pályára. Minden mérkőzést a szépen felújított VAOSZ-pályán rendeztek. A Jáki Agrár remek szezont futott, biztosan gyűjtötte be az aranyérmet, mögötte viszont nagy volt a harc a dobogós helyezésekért.

A díjkiosztón Táncsics András, a Szombathelyi Szabadidősport szövetség elnöke, Leidli Géza elnökségi tag és Hegyi Gábor szakosztályvezető köszöntötte a megjelenteket. A szervezők nevében a játékosoknak megköszönték a végig sportszerű játékot, a hozzáállást, a szurkolóknak a fordulóról fordulóra produkált remek hangulatot, a bíróknak pedig a kitartást, a türelmet és a korrekt játékvezetést. Elhangzott, hogy a tervek szerint a következő szezonban már két osztályban zajlanak majd a küzdelmek – a II. osztályba várják baráti társaságok, munkahelyi közösségek jelentkezését. A mögöttünk hagyott szezonban kialakult a városi bajnokság válogatottja, amely több meghívásnak is eleget téve öregbítette a vasi tekesport jó hírnevét – a csapat például nemzetközi tornán is részt vett. Az biztos, hogy a vasi tekeválogatott a jövőben is működni fog.

Végeredmény: 1. Jáki Agrár (Pungor György, Pungor István, Hollósi Norbert, Bíró András, Zelles Imre, Domján Tímea, Bárdosi Gergő, Szíj Péter, Málovits Martin) 44 pont, 2. Gravitáció (Horváth Péter, Czibók Gyula, Pukler Zoltán, Szemes Ferenc, Stairics Tamás, Pegán Péter, Krancz Rajmund, Albert László, Nagy László, Pukler Zoltán) 38 pont, 3. Royal Vasi Sekoló Kft. (Németh Herbert, Tímár Krisztián, Kercselics Tamás, Bencsik Lajos, Bicsó Miklós, Horváth István, Szele Tamás, Györe János, Rudolf Péter, Bánáti Gyula, Virág István) 38 pont – a Gravitáció és a Royal Vasi Sekoló Kft. között az egymás elleni eredmény döntött.

Különdíjak, csapat összfa: 1.  2759 fa Ékszíj.hu. Legjobb férfi egyéni: 509 fa Kiricsi Krisztián (Ékszíj.hu). Legeredményesebb férfi játékos: Rozs Szabolcs 468,86 fa (Ékszíj.hu, 21 meccs). Legjobb teliző: Svajda Gábor 339 fa (Metabond,). Legjobb taroló: Laki Ákos 197 fa (Csercsics Faipar). Legjobb női egyéni játékos: Benkovits Piros 488 fa (Justicia). Legeredményesebb női játékos: Domján Tímea 442,27 fa (Jáki Agrár).

Érdekesség, hogy az egyéni díjak esetében többször is csak apróságok döntöttek a játékosok között – ez is jelzi, hogy színvonalas, kiélezett volt a csata.

A díjkiosztó után kötetlen, baráti beszélgetéssel, közös vacsorával zárult a nap – és aki akart, kinek már most hiányzott a teke, az még guríthatott is egyet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában