Az egyik légiós már megérkezett

2023.08.19. 07:00

Az Egis Körmend hétfőn már a komplett kerettel folytatja a felkészülést

Szerdán este landolt a gépe Ferihegyen Malik Morgannak és családjának. A vele készült villáminterjúból kiderül, milyen kosárlabdázónak tartja magát.

Sütő Dániel

Forrás: BK Olomoucko

Az NB I.-es Rába-parti alakulat magyar magja már hetek óta végzi rendületlenül az erőnléti és kondicionális edzéseket. Szépen lassan megérkeznek a légiósok is, akikkel kiegészülve hétfőtől már a komplett keret edzésbe áll. Malik Morgan és családja már Körmenden tartózkodik. A piros-feketék új légiósával készült miniinterjúból kiderül, hogy miként kezdődött kosaras pályafutása.

– Három sportágban játszottam: kosárlabda, amerikai futball és baseball – idézte fel a klub hivatalos közösségi oldalán Malik Morgan. – Fiatal koromban rájöttem, hogy a kosárlabdában vagyok a legtehetségesebb. Egyébként régen az édesapám szintén kosarazott, az egyetemen. Úgy érzem, hogy viszonylag jó természetes képességeim vannak ugrásban és gyors első lépésekben. Az elmúlt öt évben különböző sebességű és tempójú játékot tanultam meg.

Morgannak volt szerencséje együtt edzeni a piros-feketék egyik korábbi légiósával, T.J. Price-szal. Mint mondta, sok jó dolgot hallott a magyar bajnokságról és annak játékosairól. Azt is elárulta, hogy a legutóbbi szezonban játszotta pályafutása legizgalmasabb meccsét. A Bajnokok Ligájában szereplő, legjobb cseh csapatnak számító Nymburk ellen az első negyedben 6-ból 6 triplát bedobott, végül 31 pontot ért el, és ezzel hatalmas győzelmet aratott együttesével. A légiós elmondta, nyitott többek között arra is, hogy pár magyar szót megtanuljon Körmenden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában