Helyi sport

2023.08.06. 08:00

Edzésben a futsalosok

Két edzőmecscset játszott Lengyelországban a HVSE NB I.-es futsalcsapata – amely vasárnap és hétfőn a Kecskeméttel csap össze idegenben.

Szerdán és csütörtökön a lengyel ezüstérmes Record Bielsko-Biala látta vendégül két edzőmérkőzés erejéig a bajnoki és kupacímvédő Haladás VSE NB I.-es futsalcsapatát. Szerdán kiélezett meccset vívtak a felek. A szünetben még 4-3-ra a szombathelyiek vezettek, de a második félidőben fordított a házigazda, és 6-4-re nyert (szombathelyi gólszerzők: Luiggi, Vas, Arnon, Dróth). Csütörtökön aztán ismét pályára léptek a csapatok, és ismét a Bielsko-Biala győzött, ezúttal 3-1 arányban bizonyult jobbnak (szombathelyi gólszerző: Kovács M.). A tempó megint erős volt, a mérkőzés végét talán jobban bírta erővel a minőségi légiósokat, válogatott lengyel futsalosokat felvonultató házigazda. Az biztos, hogy a két edzőmeccs alapos fizikai terhelést adott a szombathelyi játékosoknak. Egyébként a csütörtöki mérkőzés után rögtön autóbuszra szállt a zöld-fehér delegáció, és éjfél körül ért haza Szombathelyre. Sok idő azonban nem jut a pihenésre, mert következik két újabb edzőmeccs, mindkétszer az NB I.-es rivális Kecskemét ellen. Vasárnap 13.30-kor Lakitelek, a Hungarikum Liget ad otthont az összecsapásnak. Majd hétfőn 15.30-kor már Kecskeméten feszülnek egymásnak a felek. A Haladás szakmai stábja egyébként teljes kerettel dolgozhat, nincs sérült játékos a csapatban. A 2023/2024-es bajnokság augusztus 14-én kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában