Fogathajtás

2023.08.22. 16:00

Fogathajtás: eldőlt Nagygeresden, kik képviselik Vast - Geröly Tibor lett a vármegyei összetett bajnok

Szájer József nyerte a számára már tét nélküli utolsó vármegyei C kategóriás kettesfogathajtó versenyt, amelynek összetettjében Geröly Tibor végzett az élen.

Sütő Dániel

A vasi kettesfogatosok elit alakulata (Nagygeresd)

Forrás: VN

Vasegerszeg, Lukácsháza, Gencsapáti és Szeleste után következett Nagygeresden a mindent eldöntő utolsó forduló a vármegyei kettesfogathajtók számára. A településen immár XIV. alkalommal gyűltek össze a fogatok, amelyek közül 18-an kettesfogathajtásban, ketten pedig egyesfogathajtásban mérték össze tudásukat. Az egyesfogatok akadályhajtását Görög Gábor (Vasi Horses SE) nyerte Tamási Éva előtt (Uraiújfalu SE). A kettesfogatok esetében izgalmasan alakult eddig a bajnokság, hiszen többen is pályáztak az összetett első három helyre, amelyek a továbbjutást jelentették az országos bajnokság kvalifikációjára, illetve velük együtt az összetettben negyedik jogot szerzett a regionális döntőben való részvételre. A nagygeresdi futamot végül a Katafai Lovas SE versenyzője, ifj. Szájer József nyerte, ám számára ez a viadal már tét nélküli volt, mivel nem juthatott tovább az ob-kvalifikációra. Az idei évben Vas vármegye bajnoka Geröly Tibor, a Főnix LE versenyzője lett, a dobogó második fokára Komálovics Ottó, a SCHOTT Lukácsháza SE, míg harmadik fokára Novák Szabolcs a Savaria LSE versenyzője állhatott.

– A 18 fogat közül elsőként indultam, ami azért nem szerencsés, mert nincs alapidő, amihez viszonyítani lehetne – idézte fel a versenyt Geröly Tibor vármegyei bajnok. – Ütemesen akartam hajtani, ám a lovaim nem így gondolták, így verőhiba nélkül, de alapidőn túl teljesítettem az első kört 8,83 hibaponttal. Kicsit elkeseredtem, mert tudtam, hogy nagy szerencse kell ahhoz, hogy az összetett háromban maradjak. Azonban Szájer Józsefen kívül mindenki hibázott a közvetlen riválisok közül. A következő kört már alapidőn belül, ismét hibátlanul zártam, így harmadik lettem, összetettben pedig első. 

A kettesfogatok vadászhajtásában a vasiak közül Komálovics Ottó második lett, Geröly Tibor pedig harmadik.

A dunántúli megyék és Dél-Szlovákia regionális döntőjét – amelyre az összetettben 4. Bíró Attila (Lukácsháza SE) is kvalifikálta magát – szeptember 23-án Taliándörögdön, míg az országos bajnokságot október 7-én Tápiószentmárton ad majd otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában