Kézilabda

2023.08.11. 13:04

Idegenben is jobbak voltak a Hyponál

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I/B.-s kézilabdacsapata Ausztriában is legyőzte otthonában a Hypo együttesét az újabb felkészülési mérkőzésén.

Sütő Dániel

Forrás: SZKKA

Hypo Niederösterreich–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 31-33 (16-19). Bécs, női felkészülési kosárlabda-mérkőzés.

SZKKA: Christe, Csatlós (kapusok), Varga N. 5, Pődör R. 5, Pődör B. 9., Szmolek 6, Kulcsár 2, Kazai 3, Pálffy 1, Böhm 1, Wutschi 1, Balogh P., Szeberényi, Biró, Gönczöl, Hornyák. Edző: Vida Gergő.

Július utolsó napjaiban 10 góllal verte a nyolcszoros BL-győztes osztrák bajnoki címvédő Hypo gárdáját az SZKKA első felkészülési találkozóján. Vida Gergő együttese akkor 37-27-re múlta felül vendégeit. Csütörtök este következhetett a két együttes visszavágója, ezúttal az osztrákok fogadták a szombathelyieket. Szeberényi Flóra szerint meccsről meccsre egyre jobb a csapat, kezd összeszokni a társaság. A Hypo elleni első összecsapáshoz képest még feszesebb védekezésre és pontosabb támadójátékra számított az SZKKA 23 éves korábbi utánpótlás-válogatott átlövője, aki nyáron érkezett a Szombathelyre Egerből.

Ennek ellenére szombati, Dunaszerdahely elleni meccshez hasonlóan ezúttal is kicsit tompán kezdték az mérkőzést a vasi lányok, a hazaiak pedig sokkal jobban teljesítettek, mint két hete a Haladás Sportkomplexumban. Védekezésben sok hibát vétettek Pődör Rebekáék, több alkalommal is lemaradtak, de a jól működő támadójátékukkal tudták ezt kompenzálni. A második félidő brusztolós játékot hozott, de végül a hajrában két góllal nyertek a vendégek.

– A küzdőszelemmel elégedett vagyok, a játékunk viszont volt már jobb is itt a felkészülés alatt. Tanulunk az elkövetett hibáinkból és folytatjuk tovább a munkát – értékelt a találkozót követően, Vida Gergő, az SZKKA vezetőedzője.

A szombathelyi lányok a tervek szerint legközelebb augusztus 18-án, pénteken lépnek pályára az NB I.-es Kozármisleny vendégeként, ez lesz egyben az SZKKA bajnoki főpróbája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában