Triatlon

2023.08.02. 12:33

Ifjúsági Európa-bajnokságon indult a kőszegi triatlonista

A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzője, Hóbor Zalán az Ifjúsági Triatlon Európa Bajnokságon a „B”’ döntőben a 19. helyen zárt, míg a csehországi Triatlon Junior Európa Kupa-futamot megnyerte.

Pum András

Hóbor Zalán aranyérmes lett Csehországban

Forrás: VN /Hóbor Péter

A napokban rendezték meg a spanyolországi Banyolesben az ifjúsági korcsoport számára a triatlon Európa-bajnokságot. A Kőszegi Triatlon és Úszó Klubból Hóbor Lehel került be a magyar korosztályos válogatottba. A három előfutamból 9-9 versenyző és a következő legjobb három idővel rendelkező beérkező jutott az „A” döntőbe, az őket követő 30 idővel rendelkező versenyző a „B” döntőbe jutott. Lehel a harmadik előfutamban indult, ahol jó úszást követően elöl ment ki kerékpározni. A második számban négyen próbáltak eltekerni a mezőnytől, de végül csak minimális előnnyel sikerült leszállnia - a többségnél jóval fáradtabban. A futáson sokkal gyorsabb volt a mezőny egy része, így Lehel a 14. helyen ért célba, ami „B” döntőt ért. A „B” döntőben Lehel ismét jól úszott (mindkét futamot nézve a legjobb időt úszta), de a kerékpáron a teljes mezőny együtt ért a depóba, így ismét futóverseny lett a triatlonból. Lehel itt végül a 19. helyet szerezte meg.

Ezt követően a kőszegiek – már klubcsapatként – a csehországi Taborba utaztak, ahol a triatlon Európa Kupa egyik újabb állomásán vettek részt A versenyre két lány (Stumpf Anna és Kulcsár Amira) és egy fiú (Hóbor Zalán) versenyző nevezett. A verseny sprint távon zajlott és együtt indult az egész mezőny. A fiúknál a maximálisan megengedett 70 fő indult, a lányok futamára 50-en neveztek. A fiúknál Hóbor Zalán hozta a jó úszó formáját, első helyen jött ki a vízből, egy olasz versenyző jött mögötte, a többiek egy kicsit már lemaradva követték őket. A kerékpáron ketten tekertek együtt és mivel az üldözők nem közeledtek ,végig összedolgozva ketten letekerték a távot a változatos, erősen szeles versenypályán. Az üldözőik egyre többen lettek, mintegy 30-40 fős boly szállt le mögöttük 35 másodperccel. Zalán a futáson is jól tartotta magát, az olasz versenyző viszont fokozatosan lemaradt és mivel hátulról sem ért fel senki, így a vasi fiú több mint félperces előnnyel ért célba és két héten belül már a második junior Európa Kupa győzelmét aratta.

A fiúk után a lányok is vízbe ugrottak. Anna és Amira nem tudott a mezőny elejével tartani. Anna kicsivel Amira előtt jött ki a vízből. Annának nem kedvezett a bringás pálya, Amira viszont egyre előrébb került és egy egész jól dolgozó bolyban tudott a többiekkel együtt tekerni. A futáson már kifejezetten jól haladt Amira és a 4. legjobb futóidővel a 18. helyen ért célba. Anna a 37. helyen futott be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában