Labdarúgás

2023.08.12. 12:33

Illés Akadémia: Színvonalas meccsek az utánpótlás-tornán

Az Illés Akadémia harmadik alkalommal rendezte meg a Savaria Nemzetközi Ifjúsági Tornát a fiúk U17-es korosztálya számára. A szombathelyi együttes a negyedik helyen végzett.

Pum András

Az Illés Akadémia együttese negyedik helyen zárta a tornát

Forrás: VN/Illés Akadémia

Hat ország csapatai mérkőztek meg a III. Savaria Nemzetközi Ifjúsági tornán. Szlovéniát a címvédő NK Maribor, Szlovákiát az FC Kosice, Lengyelországot a Stal Mielec, Ausztriát a Fussballakademie Burgenland, Csehországot pedig az 1. FC Slovácko képviselte. A rendező Illés Akadémia a lengyel csapatot 3–1-re győzte le, a csehekkel pedig 1–1-et játszott a torna első – erősen esőáztatta – napján. Másnap a mariboriak elleni rangadó következett, amit nagy csatában 1-0-ra a szlovének nyertek meg. Az osztrákok elleni találkozón nem született gól, míg a zöld-fehérek az ötödik fordulóban a felvidéki csapatot 3-0-ra legyőzték. Az élmezőny rendkívül szorosan alakult: az NK Maribor megvédte címét (12 pont), második lett az eddigi összes tornán itt lévő Fussballakademie Burgenland (10 pont), míg harmadik a magyarhradisi Slovácko (10 pont). Az Illés Akadémia (8 pont) lett a negyedik, a kassaiak (3 pont) az ötödikek, míg hatodik helyen a mieleciek (0 pont) zártak.

A Farkas Dávid, Tama Máté – Abért Barna, Abért Olivér, Bécsy Bendegúz, Bene Dániel, Csalló Kristóf, Erdei Merse, Fülöp Nándor, Gyapjas Botond, László Krisztián, Liplin Bence, Igor Menzselejev, Németh Richárd, Őri Bálint, Pljesovszki Gergő, Sági Marcell, Sipos-Kiss Dániel Skravanek Lázár, Söptei Bálint, Szabó Bence, Szabó Máté, Szakasics Péter, Tóth Ábel kerettel pályára lépő zöld-fehéreket Kovács László irányította.

– Annak ellenére, hogy rendkívüli mértékű csapadék esett, tökéletes játéktereken szerepelhettünk  - értékelte a  színvonalas tornát az Illés Akadémia U17.es együttesének edzője, Kovács László. –  Az öt találkozón mindössze három gólt kaptunk – ebből egyet büntetőből – így a védekezéssel elégedett lehettem. Támadásban ötletesnek bizonyultunk a kitűnő nemzetközi mezőnyben. Csak az utolsó forduló meglepetéseredményei miatt nem kerültünk a dobogóra, a fiúk számára így is kiváló erőpróbát jelentett ez a két nap.

Az osztrák Simon Vlna lett a gólkirály, a szlovén Niko Osterc a torna legjobb játékosa, míg a szombathelyi Farkas Dávid a torna legjobb kapusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában