Véget ért a szünet

2023.08.25. 07:00

Kamion Eb: Kiss Norbert folytatja!

Véget ért a nyári szünet, a hétvégén Csehországban, Most pályáján folytatódik a FIA kamionos Európa-bajnokság – a Révész Racin négyszeres Eb-győztes szombathelyi pilótája, Kiss Norbert rohamléptekben halad a címvédés felé.

Tóth Gábor

Négy versenyhétvége (Olaszország, Szlovákia, Lengyelország, Németország) után a Révész Racing szombathelyi pilótája, Kiss Norbert áll az összetett ponttáblázat élén: 209 pontot szerzett eddig. Míg a második helyen álló Jochen Hahn 155, a harmadik Sascha Lenz 144 ponttal áll. A két német rivális még veszélyes ellenfél lehet, de az nem vitás, hogy a bajnokság első fele nagyon jól sikerült a címvédő számára. Most pedig következik egy nagy menetelés, hiszen a következő öt hét alatt négy versenyhétvégét is lebonyolítanak. A szezon második felében Csehországban, Belgiumban, Franciaországban és Spanyolországban versenyez a mezőny.

– A nyáron sem pihentünk, szétszedtük az autót, és az ilyenkor szükséges alkatrészcseréken kívül a váltót is kicseréltük. Nem volt baja az előzőnek sem, de már sok verseny volt benne, és mivel az őszi időszak nagyon sűrű lesz, így elővigyázatosságból a csere mellett döntöttünk. Eddig megbízható volt a versenykamion, szeretnénk, ha ez a jövőben is így lenne – összegzett Kiss Norbert.

A csehországi Mostban szombaton 11.35-kor kezdődik az első verseny, 15.30-kor a második. Vasárnap 13.10-től rendezik a harmadik, majd 16.40-től a negyedik, utolsó versenyt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában