Labdarúgás

2023.08.13. 21:13

Kikapott Kozármislenyben a Haladás

A labdarúgó NB II. 3. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-0-ra kikapott a Kozármisleny vendégeként.

Pum András

Az első pécsi gól előtti pillanat.

Forrás: Laufer László/Dunántúli Napló

HR-Rent Kozármisleny-Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0). Kozármisleny, 500 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács J. Z. 

Kozármisleny: Lékai – Beke, Gajág, Füredi, Turi, Hegedűs (Sági 82.) – Nagy E. (Nagy K. 69.), Kozics – Vajda R. (Schuszter 69.), Rácz Balázs (Molnár Á. 54.), Kirchner (Tóth Z. 54.). Edző: Aczél Zoltán

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Nyíri (Csató 62.), Jagodics, Csonka, Doktorics – Zvekanov (Katona, 79.), Szakály (Jancsó, 73.), Rácz Barnabás – Horváth R. (Csernik 62.), Kelemen, Szvoboda (Mohos 62.). Edző: Aleksandar Jovic. 

23. perc: Jobb oldali beadás után a középen érkező Kozics 14méterről, tiszta helyzetből a bal felső sarok mellé lőtt 

28. perc: Horváth Rajmund cselezte be magát szépen a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, 10 méteres lövését szögletre tolta Lékai 

52. perc: Rácz Balázs tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, de ziccerből leadott, kilenc méteres lövését Verpecz bravúrral védte 

59. perc: Egy jobb oldali beadást Vajda hat méterről, kapásból a kapu közepébe helyezett (1-0). 

61. perc: A gólszerző Vajda 15 méteres lövését hárította Verpecz 

62. perc: Bekét rántotta le Csonka a tizenhatoson belül – tizenegyes. A büntetőt Kozics a bal sarokba lőtte (2-0). 

85. perc: Kelemen éles szögből,12 méterről,  balról a léc fölé bombázott. 

A szombathelyieknél a sérült Bosnjak Predrag helyett Dokorics Áron került a bal oldali védő posztjára. Simut pedig betegség miatt nem léphetett pályára. A vasiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, az a játék a hazaiak térfelén folyt. A zöld-fehérek mezőnyfölénye azonban meddő volt, a tizenhatoshoz érve elhaltak a Hali akciói. Aztán kiegyenlítődött a mérkőzés, jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Félóra elteltével mindkét oldalon egy-egy komolyabb helyzet adódott. Egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, mindkét oldalon sok volt a hiba.  

 Szünet után a hazaiak szerezhettek volna gólt, ám Verpecz István a helyén volt. Majd jött a hidegzuhany: a kozármislenyiek három perc alatt két gólt is lőttek. A vasiakat láthatóan nagyon megfogta a két gyors találat. A második gól  után hármat is cserélt Aleksandar Jovic:  Csató, Mohos és Csernik is pályára lépett. A szombathelyiek próbálkoztak, mentek előre, de kapkodva és sok hibával szőtték támadásaikat. A hazaiak biztosan őrizték előnyüket és veszélyes kontrákra is futotta erejükből. A küzdelmes mérkőzésen a Kozármisleny megérdemelten nyert, a vasiaknak csak felvillanásai voltak, összességében gyengén futballoztak.  A Haladás mindhárom eddigi bajnokiját elveszítette. Gólszerzők: Vajda (59.), Kozics (11-esből, 62.). 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában