Labdarúgás

2023.08.27. 18:49

Magyar Kupa: nyert a HVSE, kikapott a Vép

A labdarúgó Magyar Kupa országos főtáblájának második fordulójában a Szombathelyi Haladás VSE a Csornát győzte le hazai pályán, míg az Alpok Zirkon Vép a Mezőörs vendégeként kikapott.

Vaol.hu

A Magyar Kupa első fordulóját két vasi csapat élte túl: az NB III.-as Haladás VSE, és a vármegyei I-es az Alpok Zirkon Vép VSE. Az NB III.-ban újonc Haladásra ismerős ellenfél várt, azt a Csornát fogadta, amelyet nem is olyan régen, a bajnokság első fordulójában 2-1-re gyűrt le hazai pályán. Ezúttal is 2-1-re nyert a HVSE. A Vép a szintén a vármegyei I. osztályban (Győr-Moson-Sopron) szereplő Mezőörs vendégeként lépett pályára és 5-0-ra kikapott.

Szombathelyi MÁV Haladás VSE (NB III.)–Csornai SE (NB III.) 2-1 (2-1). Szombathely, 300 néző, labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés, vezette: Sipos T.

HVSE: Horváth B. – Buzás (Czuczi, 46.), Pap, Ferencz (Árvay, 46.), Szenczi B. (Tóth B., 64.), Blogh, Tóth M. (Simon, 64.), Szabó M. (Hende, 81.), Kovács B., Horváth M., Németh M. Edző: Szenczi Imre.

Gólszerzők: Szenczi B. (26.), Pap (39.), ill. Csikai (16.).

A Csorna korán vezetést szerzett – a Haladás gyorsan egyenlített. Majd 1-1-es állásnál a vendég büntetőhöz jutott, ám Horváth Bendegúz védett! Ez fordulópontnak bizonyult, átvette az irányítást, majd fordított a szombathelyi gárda. A második félidőben sokat cserélt Szenczi mester, fiataloknak is lehetőséget adott. A HVSE stabil védekezésre rendezkedett be, próbált kontrázni. Akár nagyobb arányban is nyerhetett volna – de akadtak helyzetek a jól küzdő Csorna előtt is.

Szenczi Imre: – A srácok mentális teljesítményével maximálisan elégedett vagyok – nagyon akartuk ezt a győzelmet, ezt a továbbjutást! És szerettük volna feledtetni a szerdai soproni fiaskót. 

Mezőörs KSE (I.)– Alpok Zirkon Vép VSE (I.). 5-0 (0-0). Mezőörs, 300 néző, labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés, vezette: Práth D.

Alpok Zirkon Vép VSE: Borsos – Baranyai K., Baranyai N. (Pogácsás, 78.), Niksz (Czeglédy, 58.), Illés, Beke, Mercs (Cseresznyák, 69.), Szendrődi, Balikó D. (Szíjártó, 78.),  Takács M., Balikó M. Edző: Gombás Péter.

Gólszerzők: Vayer 2 (74., 89.), Nagy K. (59.), Végh (76.), Böröczky (86.).

Az első félidőben a mezőörsi csapat birtokolta többet a labdát, a vendégek elsősorban stabil védekezésre rendezkedtek be.  A vépiek két-három veszélyesebb kontrát vezettek ugyan, viszont a nagyobb lehetőségek a hazaiak előtt adódtak: az első félidőben a vasiak kapusa, Borsos többször is nagy bravúrral hárított, meccsben tartotta csapatát. Szünet után ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták, a hazaiak játszottak fölényben, szűk egy óra elteltével egy megpattanó lövésből megszerezték a vezetést. A peches gól megfogta a vendégeket, ráadásul beállt a Mezőörsben a korábbi rutinos, volt válogatott futballista, Vayer Gábor, aki remek labdákat osztogatott és kétszer is betalált. A vendégek megpróbáltak támadóbb felfogásra váltani, de a gólokat a hazaiak szerezték. A jobb erőkből álló Mezőörs megérdemelten nyert és jutott tovább.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában