Labdarúgás

2023.08.31. 10:12

NB III.: gálázott a HVSE, gólgazdag meccsen verte a Komáromot

Fölényes, gólgazdag győzelemmel folytatta az NB III.-as labdarúgó-bajnokságot az újonc Szombathelyi MÁV Haladás VSE.

Tóth Gábor

Fotó: VN

Az NB III.-as labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a közvetlen rivális Komárom gárdáját fogadta a HVSE - még szerdán este. 

Szombathelyi MÁV Haladás VSE - Komárom VSE 5-1 (4-0). Szombathely, Kondics utca, 300 néző, NB III.-as labdarúgó-mérkőzés, vezette: Dombi.

Gólszerzők: Szabó Martin (7' 44' 46' 68') Tóth M. (28') ill. Sandal D. (77')

HVSE: HORVÁTH B. - HORVÁTH M., KOVÁCS B., NÉMETH M., BUZÁS, (Vígh, 55) - BALOGH Á., (Simon, 55.) TÓTH M. (Czuczi, 65.) FERENCZ (Árvay, 55.) - SZABÓ M., PAP, SZENCZI B. (Tóth B., 55.). Edző: Szenczi Imre.

Gólszerzők: Szabó M. 4 (7., 44., 46., 68.), Tóth M. (28.) ill. Sandal (77.).

Jó futballal, lendületes játékkal kezdett a Haladás, már a 7. percben előnybe került - és a folytatásban sem lassított, sorra dolgozta ki a helyzeteket. Volt egy szakasza a meccsnek, amikor a hazaiak kicsit rohanós, kapkodós futballra váltottak, de aztán rendezték a soraikat, higgadtabb, pontosabb futballra váltottak - jöttek a gólok is: a szünetben már 4-0-ra vezetett a szombathelyi gárda.

A második félidőben sokat cserélt a hazaiak szakmai stábja. Ebben a játékrészben már adódtak lehetőségek a vendégek előtt is, de a hazai kontrák rendre veszélyesek voltak - egy-egy gól esett. Simán, a vártnál talán könnyebben nyert a Haladás - és hazai pályán továbbra is hibátlan!

Szenczi Imre: - Jól néztünk ki, jól nézett ki a játékunk - bár én mindig találok javítani valót a futballunkban. Azt ígértük, hogy megpróbáljuk feledtetni a soproni kisiklást. Tisztában vagyunk vele, hogy teljesen nem tudjuk kitörölni azt a mérkőzést, mert csalódást okoztunk sok szurkolónak. Ma viszont, amit mindig is szeretnénk, egy nézhető, élvezhető játékot produkáltunk - jól érezhette magát mindenki, aki értünk, miattunk jött ki a mérkőzésre. Köszönjük a szurkolóink támogatását!

A 6. fordulóban, vasárnap ismét hazai pályán szerepelt a Haladás, 16 órakor a még veretlen, ám szintén 9 ponttal álló III. Kerület gárdáját fogadja.

-Vasárnap, mint mindig, egy újabb nehéz mérkőzés vár ránk. Szeretnénk hasonló játékkal kirukkolni és akkor talán sikeresen zárhatjuk ezt az erőltetett menetet - mondta Szenczi Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában