Labdarúgás

2023.08.28. 08:06

Öt gól a Haladás II.-től - Vármegyei I.: a 93. percben mentett pontot a Sárvár

A 2. forduló mérkőzéseivel folytatódott a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság – öt gólig jutott a Haladás II., Sárváron ikszelt a Szarvaskend, legyőzte a CVSE a Gotthárdot.

Tóth Judit

Sárvár FC–Tannenbaum Kft. Szarvaskend SE 2-2 (1-1). Sárvár, 150 néző, vezette: Koronczai C.

Sárvár: Viganó – Rómer (Fülöp), Csonka, Tokaji, Tóth M., Fider, Vajda, Szemes, Könczöl, Sinka (Varga Á.), Horváth J. (Ódor). Edző: Nagy Dániel.

Szarvaskend: Biró – Velekei L. (Kis-Nemes), Velekei B., Tóth G., Csillag, Németh T., Tuboly (Törő), Földes, Tompa, Kopfer, Wolf. Edző: Kovács Kálmán.

Gólszerzők: Szemes, Csonka, ill. Velekei L., Tóth G.

Korán, már a 4. percben előnyhöz jutott a sárvári alakulat, de aztán rákapcsolt a Szarvaskend: a vendégcsapat az első játékrészben az egyenlítésig jutott, a második félidő derekára pedig meg is fordította a mérkőzés állását. A 93. percben mentette egálra a találkozót a házigazda – így végül osztozkodni kellett a pontokon.

Szombathelyi Haladás Kft. II.–Körmendi FC 5-0 (2-0). Szombathely, 200 néző, v.: Bagoly G.

Haladás: Kostyák – HorváthA. (Stefanich), Bolla, Pruska (Lehel), Mozsár, Frák (Kovács B.), Stifter, Katona, Zsédely, Takács-Földes, Baján (Bonchis). Edző: Horváth András.

Körmend: Sály D. – Holecz, Lakosi, Vilics, Buti, Molnár L., Sály P., Karvalics (Sály G.), Nagy Zs. (Takács), Zsoldos (Károlyi), Sipos (Soós). Edző: Kurucz Ádám.

Gólszerzők: Katona (2), Mozsár, Takács-Földes, Pruska.

A mérkőzés elején a hazaiak kicsit nehezebben alkalmazkodtak a fellocsolt talajhoz, több technikai hibát is vétettek. Aztán belelendültek a szombathelyiek, jó helyeken szereztek labdát és szűk negyedóra elteltével Pruska góljával 1-0-ra vezettek. A körmendiek nem voltak veszélyesek a hazaiak kapujára. A félidő lefújása előtt aztán – Katona révén – újabb gólnak örülhettek a zöld-fehérek. Szünet után nagy fölénybe került a Haladás II., az utolsó negyedórában pedig még több gólt is szerezhetett volna. A házigazda teljesen megérdemelten nyert.

Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–Kiswire-Szentgotthárdi VSE 2-0 (0-0). Celldömölk, 200 néző, v.: Szabó B.

CVSE: Tóth A. – Marsai (Berecz), Enyingi, Göntér, SZUH, GAÁL, Péter (Gábor), ZSOLDOS (Takács), KESZEI, Horváth E., Büki (NÉMETH J.). Edző: Takács Gábor.

Szentgotthárd: Kapui – Sipos B., László (Bauer), Mesics-Leiner, Nagy O., Laczó, Bedi, Sulics, Sipos G. (Korpics), Takács, Gyécsek. Edző: Heiter László.

Gólszerzők: Zsoldos, Németh J.

A szervezetten, bátran futballozó Szentgotthárd eleinte meglepte a CVSE együttesét, de a második félidőben ellenfele fölé kerekedett a házigazda és végül magabiztosan gyűjtötte be a három bajnoki pontot.

Söpte SE–Vasvár VSE 2-1 (0-0). Söpte, 120 néző, v.: Kondor T.

Söpte: Gadavics – Baranyai, Biró (Plajszer), Kovács E., Marton (Joó), Koronczai, Vámos, Varga A. (Rácz), Koszokovits (Imre), Tamás (Kondákor), Vargyas. Edző: Simon Attila.

Vasvár: Kántor – Sipos, Frigy (Pálla), Vincze, Czövek, Dávid, Péter, Horváth A., Kónya, Márton, Schermann. Edző: ifj. Sziffer István.

Gólszerzők: Vámos, Joó, ill. Kónya.

Rekkenő hőségben csaptak össze egymással a felek – egy küzdelmes, de nem túl magas színvonalú mérkőzésen. A döntetlen színezetű meccset végül a Söpte nyerte a szervezetten futballozó Vasvárral szemben. A ráadásban – a 91. percben – Vámos szerezte a három pontot érő találatot a házigazdának.

Csákánydoroszlói KSE–Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 2-1 (1-1). Csákánydoroszló, 150 néző, v.: Szabó III. Z.

Csákánydoroszló: Tóth B. – Sáfár (Takács Á.), TÖRÖK, Düh (Draskovics), Pandur, Dudás (Márton), DEDICS, Sárközi, Albert, Takács Sz. (Beke), Németh M. (Biczó). Edző: Danyi Péter

Táplán: Gyécsek – De Paula (Gombos), Rosner, Dvorschák, Huszár, Gyurcsányi, Polgár, Markó, Déri (Kiss B.), Fazekas, Szakály. Edző: Borbás János.

Gólszerzők: Török, Németh M., ill. Déri.

Jól felkészült ellenfeléből a csákánydoroszlói alakulat, amely a 20. percben előnyhöz is jutott. Hamar jött az egyenlítő gól a vendégektől, de a házigazda egy küzdelmes második félidő után otthon tudta tartani a három pontot.  A vendéglátók NB I-es tapasztalattal is rendelkező játékosokat felvonultató, és nem utolsósorban rendkívül sportszerű Táplánszentkeresztet győztek le – ami még értékesebbé teszi a győzelmet. A Csákánydoroszló negyedszázad után tért vissza a vármegyei I. osztályba, és első hazai mérkőzése után mindjárt győzelmet is ünnepelhetett.

Rábapatyi KSK–Király SE 0-3 (0-0). Rábapaty, 120 néző, v.: Fuhrmann J.

Rábapaty: Király – Horváth K., Bakonyi (Németh B.), Piros D., Manganelli (Horváth R.), Csupor, Nardai, Kovács T., Ódor (Gosztolya), Németh G. (Dugovics), Józsi (Piros P.). Edző: Marton Róbert.

Király: Horváth Al. – Takács (Rózsás), Fábián (Kudron), Németh G., Czöndör (Kalmár), Kiss K., Horváth An., Halmosi, Csákvári (Marton), Potyi, Tóth M. (Szabó B.). Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Kudron, Potyi, Halmosi.

A mérkőzést a vendégcsapat kezdte jobban, a hazai kapusnak többször bravúrral kellett védenie. A félidő hajráját viszont megnyomta a Rábapaty, de a szombathelyiek kapusa is jól védett. Aztán a második félidőben, a 60. percben a vendégek Halmosi révén megszerezték a vezetést. A meccs utolsó részében pedig még kétszer mattolták a házigazda védelmét a Király játékosai – beállítva ezzel a 3-0-ás végeredményt.

Horváth Ranch Kft Nádasd KSE–Csepregi SE 0-1 (0-0). Nádasd, 120 néző, v.: Imre B.

Nádasd: Doktor – Pálmai, Péter, Kovács K. (Major), Kardos (Szabó I.), Varga M. (Cservék), Németh B., Dudás, Meskó E., Balogh B., Burka (Mesics). Edző: Elekes Zoltán.

Csepreg: Takács Kr. – Kótai, Kossuth, Nika M. (Törzsök), Takács Ke., Balogh-Sövér, Nika B., Nika Á. (Simon), Lukács (Stampf), Takács D., Németh O. Edző: Steiner Zsolt.

Gólszerző: Kótai.

A találkozón egyetlen, tizenegyesből szerzett gól döntött a Csepreg javára. Az újonc Nádasd első győzelme továbbra is várat magára, míg a Csepreg hibátlan mérleggel várja a folytatást.

A Büki TK–Alpok Zirkon Vép VSE mérkőzés a Vép kupakötelezettsége miatt elmaradt, a találkozót október 10-én pótolják.

A 3. forduló menetrendje, szombat, 15.30: Körmendi FC–Sárvár FC. 17.30: Király SE–Söpte SE, Vasvár VSE–Büki TK, Kiswire Szentgotthárdi VSE–Szombathelyi Haladás Kft. II., Csákánydoroszlói KSE–Horváth Ranch Kft. Nádasd KSE. Vasárnap, 17.30: Csepregi SE–Rábapatyi KSK, Alpok Zirkon Vép VSE–Celldömölki VSE-Vulkánfürdő, Tannenbaum Kft. Szarvaskend SE–Vasi Bádogos Kft. Táplán SE.

Sárvárról Nagy Dániel, Szombathelyről Horváth András, Celldömölkről Takács Gábor, Söptéről Ávár Zsolt, Csákánydoroszlóból Danyi Péter, Rábapatyról Varga Dávid tudósított.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában