Labdarúgás

2023.08.14. 13:31

Vármegyei I.: Egytucat Király-találat, 11 gól esett a szarvaskendi összecsapáson - fotók

A vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 1. fordulójában két pályán is gólzáport láthattak a nézők. A Király 12-0-ra verte a Nádasdot, a Szombathelyi Haladás II. idegenben 6-5-re a Szarvaskendet.

Pum András

Fotó: © Cseh Gábor

Körmendi FC–CVSE-Vulkánfürdő 1-2 (0-1). Körmend, 120 néző, vezette: Ódor Á.

Körmend: Balogh Á. – Holecz, Lakosi, Vilics, Molnár L. (Buti), Sály P. (Sály G.), Karvalics (Horváth B.), Nagy Zs., Sipos B., Sipos M. (Krajczár), Zsoldos. Edző: Kurucz Ádám.

CVSE: Osvald – Marsai (Göntér), Enyingi (Czinder), Szuh, Gaál, Péter, Zsoldos (Gábor), Keszei T., Büki (Tóth Z.), Szép (Berecz), Keszei R. Edző: Takács Gábor.

Gólszerzők: Lakosi, ill. Keszei T., Enyingi.

Rangadóhoz méltó, közönség szórakoztató meccset játszott a nyitófordulóban egymással a  két csapat. Az első félidőben egy pontrúgás után vezetést szerzett a vendégcsapat, majd a fordulás után ismét betaláltak a vendégek. Erre csak egy góllal tudott válaszolni a Körmend. Így 2-1 arányban nyert a Celldömölk.

Kiswire-Szentgotthárdi VSE–Büki TK 2-0 (0-0). Szentgotthárd, 150 néző, vezette: Szabó C.

Szentgotthárdi VSE: Kapui – Sipos B., László (Sipos G.), Bedi, Mesics – Leiner (Bauer), Osvald, Nagy O., Takács (Korpics), Laczó, Gécsek (Gyécsek), Sulics. Edző: Heiter László.

Bük: Kamondi – Kovács R., Fehér, Wágner, Bősze, Kovács Z., Németh G., Tóth R., Kossuth (Czingráber, Kiss B.), Kovács Á. (Papp E.), Lang. Edző: Dobány Gábor.

Gólszerzők: Sipos G., Korpics.

A házigazda Szentgotthárd ugyan végig dominált a mérkőzésen, de alaposan meggyűlt a baja a vendégek szervezett védekezésével. A Bük kevesett kockáztatott, időbe telt, mire beton védelmét feltörte a Gotthárd. A hajrában végülis csak sikerült begyötörniük a hazaiaknak a hőn áhított találatot, amire sikerült még egyet rárúgni, így megérdemelten tartották otthon a három pontot.  

Csepregi SE–Csákánydoroszlói KSE 1-0 (0-0). Csepreg, 200 néző, vezette: Pázsi M.

Csepreg: Kótai – Kossuth, Nika M., Simon, Takács Ke., Pócza (Nika Á.), Balogh-Sövér, Nika B., Lukács (Törzsök), Kurucz (Sándor), Takács Kr. Edző: Steiner Zsolt.

Csákánydoroszló: Tóth B. – Sáfár (Márton), Török (Draskovics), Szabó D., Pandur, Dudás (Biczó), Dedics, Sárközi, Albert, Takács, Németh M. Edző: Danyi Péter.

Gólszerző: Balogh-Sövér.

Nem kezdtek jól a hazaiak, amiben talán szerepe volt a búcsúi emelkedett hangulatnak is. Kombinatívabb, jobb volt a Csákány, 20 perc elteltével kezdett magához térni a házigazda. A második félidőben még acélosabbá vált a Csepreg, amely egy szögletből szerzett fejesgóllal jutott vezetéshez. Ezzel el is dőlt a meccs, mivel a kapuk nem forogtak már veszélyben.

Vasvár VSE–Rábapatyi KSK 3-1 (1-1). Vasvár, 100 néző, vezette: Imre B.

Vasvár: Kántor – Bíró, Sipos (Dávid), Horváth A., Vincze, Czövek (Gotthárd), Elekes, Kónya, Tausz (Frigy), Pásztor, Schermann (Péter). Edző: Ifj. Sziffer István.

Rábapaty: Király – Horváth K., Piros D. (Németh B.), Dugovics (Bakonyi), Gosztolya (Horváth M.), Manganelli (Zeke), Csupor, Nardai, Kovács T., Horváth R. (Józsi), Piros P. Edző: Marton Róbert.

Gólszerzők: Tausz, Péter, Kónya, ill. Manganelli.

Az első félidőben kiegyenlített mérkőzést láthattak a szurkolók, mindkét oldalon egy találat született. A második félidőben két kontrából kétgólos lett a hazai előny, ami meg is maradt a mérkőzés végére. A patyi gárdának is voltak helyzetei, de a kapu előtti határozottság döntött a Vasvár javára

Tannenbaum Szarvaskend–Szombathelyi Haladás II. 5-6 (1-5). Szarvaskend, 170 néző, vezette: Sebesi P.

Tannenbaum Szarvaskend: Biró – Velekei L., Velekei B., Tóth A., Németh T., Tuboly, Földes, Tompa, Törő, Kis-Nemes (Csillag), Kopfer. Edző: Kovács Kálmán.

Szombathelyi Haladás II: Kostyák – Kovács B., Horváth A., Bolla (Bonyhárd), Pruska, Frák, Tóth M. (László), Csörnyei, Zsédely, Takács-Földes (Stifter), Baján (Bonchis). Edző: Horváth András.

Gólszerzők: Velekei L. (4), Velekei B., ill. Pruska (4), Takács-Földes, Tóth M.

Kiállítva: Csörnyei (64., Szombathelyi Haladás II..).

A fiatalokkal felálló vendégek agilisan kezdték a mérkőzést, a vezetést is megszerezték, amire még a hazaiaknak volt válaszuk, de az első félidő második felében a Haladás még négyszer mattolta a hazaiakat. Így 1-5-ről kezdődött a második félidő. A Haladás II. még növelte előnyét, de a hazaiak nem adták fel és egymásután rúgták a gólokat. A vendégek megfogyatkoztak, a hazaiak vérszemet kaptak, és majdnem kiegyenlítettek – de kihagyták a büntetőt. Összeségében közönségszórakozató mérkőzésen a vendégek 50 percnyi jó futballja győzelmet ért.

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE–Sárvár FC 2–5 (0–4).Táplánszentkereszt, 300 néző, vezette: Bognár R.

Vasi Bádogos Kft Táplán SE: Gyécsek – Gombos (Fürdős), Rosner, Dvorschák, Kiss B. (Déri), Huszár, Gyurcsányi, Polgár, Markó (Pummer), Fazekas, Szakály (Horváth J.). Edző: Borbás János.

Sárvár FC: Viganó – Németh Á., Csonka, Varga Á. (Vass), Tóth M., Fider, Vajda (Szakos), Szemes (Ódor), Könczöl (Fülöp), Sinka (Tokaji), Horváth J. Edző: Nagy Dániel.

Gólszerzők: Dvorschák (2), ill. Varga Á. (2), Ódor, Sinka, Gyécsek (öngól).

Vép VSE–Söpte SE 3-3 (0-1). Vép, 200 néző, vezette: Marácz.

Vép: Bezdi B. (Borsos) – Baranyai K. (Mercs), Bezdi Sz., Niksz, Illés, Beke (Pogácsás), Cseresznyák (Baranyai N.), Takács Á., Balikó D., Takács M., Balikó M. (Czeglédy). Edző: Gombás Péter.

Söpte: Gadavics – Baranyai, Biró (Kondákor), Kovács E., Marton, Joó, Koronczai (Rácz), Vámos, Varga A., Tamás (Koszokovits), Vargyas. Edző: Simon Attila.

Gólszerzők: Balikó D. (2), Niksz, ill. Rácz, Tamás, Biró.

A vendégcsapat már azelső percekben jelezte, hogy a három pontért jött Vépre. Többet birtokolta a labdát és helyzeteket alakított ki.  Egy védelmi megingást követően meg is szerezte a vezetést. A második félidő elején tovább növelte előnyét a Söpte. Ekkor eszmélt a hazai csapat és 20 perc alatt ledolgozta hátrányát. Majd meg is fordította a  meccset.  Ám a támadás utolsó percében egalizált a Söpte, ezzel döntetlenre mentette a találkozót.

Király SE–Horváth Ranch-Nádasd 12-0 (6-0). Szombathely, Király Sportlétesítmény, 200 néző, vezette: Horváth P.

Király SE: Horváth Al. – Karvalics, Takács (Kudron), Fábián (Horváth D.), Szabó B. (Katona), Németh G., Kiss K. (Kalmár), Horváth An., Halmosi (Rózsás), Csákvári, Potyi. Edző: Hegyi László.

Horváth Ranch-Nádasd: Horváth L. (Doktor) – Pálmai, Németh J., Péter (Meskó Á.), Kardos (Neubauer), Németh B., Major (Szabó I.), Dudás, Meskó E., Balogh B., Burka (Cservék).

Gólszerzők: Potyi (4), Halmosi (2), Horváth An. (2), Kudron, Horváth D., Csákvári, Fábián.

A vendégeket szépszámú szurkolósereg kísérte el. A mérkőzést azonban végig a szombathelyiek uralták, a gólokon kívül még sok helyzetet kidolgoztak a hazaiak. A nagyon magabiztosan és nagyon fegyelmezetten, gólratörően játszó Király SE teljesen megérdemelten nyert.

A 2. forduló menetrendje, augusztus 26., 17.30: Sárvár FC–Tannenbaum Szarvaskend, Szombathelyi Haladás II.–Körmendi FC, Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Kiswire Szentgotthárd, Bük–Vép VSE Söpte SE–Vasvár, Csákánydoroszló–Vasi Bádogos Kft. Táplán SE. Augusztus 27., 17.30: Rábapatyi KSK–Király SE, Horváth Ranch-Nádasd–Csepreg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában