Salzkammergut Trophy

2023.08.01. 13:27

Végig tekerte a 209 km-es távot - Nagyszerű teljesítményt nyújtott az osztrák hegyekben a perenyei fiú

A perenyei Ugróczky Tamás teljesítette, letekerte a híres Salzkammergut Trophy-n a leghosszabb, 209 km-es távot.

Tóth Gábor

Forrás: VN

Ausztria legerősebb, leghíresebb mountain bike (MTB) versenyén a Salzkammergut Trophy 20 nemzet 2826 versenyzője nyolc távon adott számot tudásáról, felkészültségéről. Több vasi kerékpáros is rajthoz állt. Korábban beszámoltunk róla, hogy szombathelyi Gergácz Péter aranyéremmel tért haza Ausztriából: a 22,2 km-es sprint távot teljesítette a leggyorsabban 55 perc 58 másodperces időeredménnyel. A szintén szombathelyi Szántai Balázs az 55 km-es távon indult, 3 óra 35 perces idővel kategóriájában a 43. helyen végzett.

Roppant figyelemre méltó azonban a perenyei Ugróczky Tamás teljesítménye – amiről családja számolt be lapunknak. A csupán 21 éves sportember  – amatőrként – a 209 km-es távon állt rajthoz. Érdekesség, hogy a leghosszabb, 209 km-es távnak 471-en vágtak neki, és mindössze 339-en értek célba... Ami nem csoda, hiszen 7008 méter (!) volt a szintkülönbség! A győztes egyébként 9 óra 22 perces idővel teljesítette az embert próbáló távot, feladatot.

Ugróczky Tamás egyedül készült fel a versenyre, sok-sok letekert km után nevezett a Salzkammergut Trophy-ra.  Reggel 5 órakor rajtolt a mezőny, és Tamás szintidőn belül 15:30:39,7-es idővel ért célba! Egyébként tavaly is rajthoz állt Salzkammergutban, de akkor tönkrement a biciklije – a csúszós, gyökeres, köves, sziklás útvonal bizony nem kíméli a kerékpárokat. Tamást elismerés illeti a fizikai teljesítményéért – de a célba érkezés egyben az akarat és kitartás diadala is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában