Labdarúgás

2023.08.12. 13:00

Veretlenül lett első az Illés Akadémia-Viktória U17 - Mind az öt meccsüket megnyerték a vasiak

Az Illés Akadémia-Viktória U17-es női csapata mind az öt mérkőzését megnyerve első helyen végzett a nemzetközi labdarúgótornán.

Pum András

Forrás: VN

Rangos, ötnapos nemzetközi tornán vett részt Miskolcon az Illés Akadémia női szakágának U17-es csapata. A szombathelyiek másodszor vettek részt a DVTK Girls CUP elnevezésű viadalon, ahol ezúttal a szerbiai Spartak Subotica, a lengyel Beniaminek Krosno, a cseh Slavia Praha, az oszták Austria Wien, valamint a házigazda DVTK együtteseivel mérkőztek meg. Faggyas Milán és Kiss Zsófia tanítványai remek menetelésüknek köszönhetően hibátlan mérleggel zárták a viadalt, így aranyérem került a nyakukba, ráadásul Alasz Hanna révén a legjobb góllövőnek járó díjat is bezsebelték.

- Minden szempontból rendkívül tartalmas, hasznos hét van mögöttünk, gondolok itt például a csapategység, a játékstílus, vagy éppen a csapat és a stábtagok közti kapcsolat kialakítására. Természetesen az is óriási pozitívum, hogy ilyen szép eredménnyel zárult ez az igencsak komoly játékerőt képviselő csapatokat felvonultató torna, ahol versenyhelyzetben tudtuk gyakorolni a játékelemeket. Mindent összevetve nagyon hasznos, élményekkel teli napokon vagyunk túl – fogalmazott Faggyas Milán vezetőedző.

A szombathelyi csapat eredményei. Illés Akadémia-Viktória-Spartak Subotica 4-0, Illés Akadémia-Viktória–Diósgyőri VTK 6-1, Beniaminek Krosno–Illés Akadémia-Viktória 0-2, SK Slavia Praha–Illés Akadémia-Viktória 0-3, Austria-Wien-Illés Akadémia-Viktória 1-7.

Az Illés Akadémia-Viktória U17-es csapatának kerete: Alasz Hanna, Bukor Zoé, Csarnai Zita, Csombor Luca, Francsics Virág, Giczi Kata, Licskai Léna, Lukács Korina, Müller Zsófia, Nagy Barbara, Nagy Csenge, Polovics Dorina, Sági Fruzsina, Takács Míra, Tóth Lili Boglárka, Varga Zsófia.

Stábtagok: Faggyas Milán vezetőedző, Kiss Zsófia asszisztens edző, Móricz Attila erőnléti edző, Szvorda Melinda kapusedző, Szabó Adrián masszőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában