Kosárlabda

2023.09.18. 12:00

Az egykori játékosra, Mogyorósy Szilárdra emlékeznek a hétvégi emléktornán Körmenden

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Mogyorósy Szilárd Emléktornát Körmenden. A Városi Sportcsarnokban a házigazda Egis Körmend mellett a Szolnoki Olaj, az osztrák UBSC Raiffeisen Graz és a ciprusi Anorthosis Famagusta együttese lép pályára szeptember 22-én, pénteken és szeptember 23-án, szombaton.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A tornával kapcsolatos sajtótájékoztatón jelen volt Mogyorósy Szilárd édesapja, Mogyorósy Jenő, valamint Bebes István, Körmend polgármestere is, aki így fogalmazott: a város és az Egis Körmend kosárcsapata igyekszik méltó módon megemlékezni a fiatalon elhunyt játékosról, Mogyorósy Szilárdról, aki jó példa lehet minden ifjú kosaras számára. Ezért alapították meg a Mogyorósy Szilárd-díjat, amelyet minden évben az a 22 év alatti játékos kap meg, aki a legtöbbet fejlődött az elmúlt szezonban.

Kozma Gergő, az Egis Körmend ügyvezetője kiemelte: nívós csapatokat hívtak a tornára, hogy ezzel is szolgálják a körmendi együttes eredményes felkészülését. Pénteken délután fél öttől a Szolnoki Olaj és az Anorthosis Famagusta összecsapásra kerül sor, fél hétkor lesz a hivatalos megnyitó, majd hét órától az Egis Körmend mérkőzik meg a UBSC Raiffeisen Graz csapatával. Szombaton az előző nap vesztesei játsszák a bronzmeccset fél öttől, majd héttől a győztesek szállnak harcba a kupáért. A torna végén díjazzák a legjobb dobót és a legtöbb asszisztot adó játékost, valamint a legjobb hazai embert.

Az emléktornára 3000 forintért lehet napijegyet váltani, tíz év alattiaknak a belépés ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában