Kosárlabda

2023.09.13. 15:30

Az Oberwart kiütve, jöhet az olasz túra

A Falco KC Szombathely NB I.-es kosárcsapata edzőmeccsen fogadta az osztrák Oberwartot – a hétvégén pedig már egy olaszországi tornán lép pályára.

Sütő Dániel

Forrás: Falco KC Szombathely

A Falco már játszott egy edzőmeccset az Oberwarttal, a múlt héten 68-66-ra kapott ki Ausztriában – a szombathelyi „visszavágót” zárt kapuk mögött rendezték.

A magyar bajnoki címvédő és kupagyőztes szombathelyiek a Pongó Marcell, Tanoh Dez András, Benke Szilárd, Matthew Tiby és Keller Ákos nevével fémjelzett ötössel kezdtek. Az első negyed még szorosan alakult (21-21), amiből arra lehetett következtetni, ez sem lesz egyszerűbb meccs a korábbinál. A második etapban azonban gyakorlatilag nem tudott hibázni a sárga-fekete alakulat, amely alaposan megszórta osztrák ellenfelét. 36-15-re nyerte ezt a játékrészt a Falco, tehát 21 pontos előnyből várhatta a második félidőt a hazai együttes (57-36). A harmadik negyedben is megmaradt a Falco dominanciája, nem sokkal maradtak el Benkéék a 30 dobott ponttól, de ezúttal ”csak” 27-ig jutottak, míg az Oberwart 15-öt jegyzett. 84-51-ről következhetett a végjáték, az utolsó 10 perc. A szombathelyiek ezt a negyedet is jelentősebb megingás nélkül, magabiztosan hozták így végül 105-64-es győzelmet arattak az osztrák UNGER STEEL Gunners Oberwart alakulatával szemben.  

Sokat nem pihenhet a sárga-fekete gárda, hiszen a hétvégén egy olaszországi tornán lép pályára.

Pénteken kel útra a Falco-delegáció, majd szombaton a házigazda Brindisivel, vasárnap pedig a Napolival csap össze – mindkét felkészülési mérkőzés 18 órakor kezdődik. A csapat hétfőn délután tér haza Szombathelyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában