Eredmények

2023.09.05. 13:32

Fényes vasi érmek a junior súlyemelők ob-járól

A Haladás VSE súlyemelő szakosztályának öt fiatal tehetsége egy aranyat, két ezüstöt és két bronzot hozott haza a junior korosztály legjobbjait felvonultató rangos országos bajnokságon.

Sütő Dániel

Forrás: HVSE

Közel hatvanan fiatal súlyemelő részvételével zajlott le a tatabányai junior országos bajnokság. Az első olimpiai bajnok súlyemelőnk, Földi Imre nevét viselő sportcsarnokban illetlenség lett volna gyengén teljesíteni, így az ob résztvevőinek túlnyomó többsége jót és jól emelt.

A Haladás VSE súlyemelő szakosztályát öten képviselték az idei megmérettetésen. Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc tanítványai közül Molnár Kinga 76 kg-ban 62 kg-t szakítva, és 82-t lökve 144 kg-os összteljesítménnyel beállította új egyéni csúcsát és ezzel aranyérmet szerzett. A Darabos-lányok a dobogó második fokára állhattak fel. Sára 55 kg-ban 48 kg-t szakított és 57-t lökött, míg testvére, Jázmin a 71 kg-osok mezőnyében 50-kg-t szakított és 60-t lökött. Komoly súlyokat mozgattak meg a fiúk is. Pávolics István 89 kg-ban 213 kg-os összteljesítményt (91-122) ért el, míg klubtársa, Hegedüs Milán 102 kg-ban összességében 191 kg-ig (85-106) jutott. Mindketten bronzérmet szereztek.

– Kingával kapcsolatban hezitáltunk, hogy 71 vagy 76 kg-ban indítsuk, de végül jó döntést hoztunk – számolt be Márkus Erzsébet szakosztályvezető. – Nagyot küzdött, aminek eredményeként magyar bajnok lett. Jázmin hozta a kötelezőt, csakúgy, mint testvére, Sára, aki derékbántalmakkal küszködött. Milán is apró térdsérüléssel bajlódott, Pávolics István viszont odatette magát és kemény küzdelemben lett harmadik. Legközelebb a legkisebbek állnak dobogóra a székesfehérvári nyugat-magyarországi tini ob-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában