Nagy csata után

2023.09.08. 20:54

Futsal: Berettyóban harcolta ki a diadalt a Haladás

Az NB I.-es futsalbajnokság 5. fordulójában a nagy rivális Berettyóújfalu vendégeként nyert nagy csatát, rangadót a Haladás VSE - 4-3-r győzött a szombathelyi gárda.

Tóth Gábor

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

A játéknap rangadóját rendezték Berettyóújfaluban. A trónkövetelő fogadta a címvédőt, a négyszeres bajnok a háromszoros aranyérmest. A Haladás jó formában, hibátlanul, listavezetőként futott neki a derbinek - és talán esélyesként is. A szombathelyi keretből ezúttal a brazil légiós, Luiggi és a kapus, Gyimesi maradt ki.

MVFC Berettyóújfalu - Haladás VSE 3-4 (0-2). Berettyóújfalu, 500 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: Czene-Joó, Tamási (Balla).

Berettyóújfalu: Mezei - Nagy I., Rábl, Nagy D., Henrique. Csere: Mező (kapus), Korcsmáros, Daróczi, Matheus, Edrei, Iszák, Nagy K., Szabó P. Edző: Trencsényi János.

HVSE: Alasztics - Kovács M., Henrique, Dróth, Cassemiro. Csere: Homlok (kapus), Szalmás, Knizs, Hajmási, Sipos, Körmendy, Vatamaniuc-Bartha, Vas, Rutai. Edző: Ferraz Conde Felipe.

Gólszerzők: Nagy D., Szabó P., Nagy I., ill. Dróth 2, Sipos, Cassemiro.

Nagy lendülettel esett egymásnak a két élcsapat. Nagy Dániel pedig egy kegyetlen belépővel rögön az elején letarolta a cselezgető Henriquét - demonstrálva a hazaiak játékstílusát, motiváltságát. Hiába, gyorsan vezetéshez jutott a Haladás: Kovács szerzett labdát, Henriquét játszotta meg, aki jobbról bepasszolt középre, Dróth egy látványos csellel elfektette a védőjét, majd hét méterről a léc alá bombázott (0-1). Sőt, még magához se térhetett a Berettyó, máris két góllal vezetett a HVSE - Dróth ezúttal szabadrúgásból volt eredményes, okosan lőtt a kapuba laposan a lábak között (0-2). A házigazda próbált vészkapus játékra váltani, amit a Haladás azzal akadályozott meg, hogy kitámadott, letámadott. Keményedett a csata - rohantak a csapatok. Mindkét kapu előtt adódott helyzet - Alasztics remekül védett. A házigazda fokozta a nyomást, erőltette az öt a négy elleni játékot, de a szombathelyi gárda állta a sarat. Többet volt a labda a hazaiaknál - hiába.

Fordulás után is vészkapussal rohamozott a Berettyó, de nem igazán jutott el nagy helyzetig. Sőt, egy kontra végén Sipos becsúszva erőszakosan a kapufára vágta a labdát! A Haladás taktikusan, szervezetten játszott, ha megszerezte, megbecsülte a labdát - és jól védekezett. Forrtak az indulatok, játékvezetők nem igazán tudták irányítani az eseményeket. A hazai nyomás azonban góllá érett, Nagy Dániel szépített közelről, a kapujából kirontó Alasztics lábai között, alatt passzolt a hálóba (1-2). 

Sőt, nem sokkal később a középen berobbanó Szabó Péter sodort be közelről a kapuba egy jobbról élesen belőtt labdát (2-2). Időt kért a szombathelyi kispad. Rendezte sorait a Haladás, és ismét megszerezte a vezetést: Vas jobbról, a szöglet közeléből végzett el oldalberúgást, a felívelést pedig Sipos fejelte közelről a kapuba (2-3)! Ismét bevetette a vészkapus játékot a Berettyó - elkeseredetten küzdött, nyomott, de fogyott az idő. A meccset aztán Cassemiro döntötte el, aki Henrique remek passzával lépett ki balról, végigspintelte az ellenfél térfelét, majd a kontra végén a léc alá vágta a labdát (2-3). Nagy Imre még közelről szépíteni tudott (4-3) létszámfölényes játékból, de egyenlítésre már nem maradt ideje a házigazdának.

Fontos meccset, nagy csatát, rangadót nyert meg a Haladás, ráadásul idegenben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában