Labdarúgás

2023.09.27. 20:24

Győztes hazatérés! - A Soroksárt gyűrte le a Szombathelyi Haladás - fotógaléria

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában a Szombathelyi Haladás nagy csatában verte 2-1-re a vendég Soroksárt.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

A Haladás jó formában várta a hétközi bajnokit: az előző hat tétmeccsét ugyanis veretlenül vívta meg. Ráadásul a zöld-fehérek a Haladás Sportkomplexum gyepcseréje miatt a 2023/2024-es bajnokságban most léphettek először pályára hazai környezetben!

Szombathelyi Haladás–Soroksár SC 2-1 (1-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 700 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Farkas T.

Haladás: Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Doktorics – Szakály (Mohos, 83.), Zvekanov (Helesh, 88.) – Horváth R. (Simut, 62.), Rácz, Csernik (Ene, 88.) – Pintér (Katona, 62.). Edző: Aleksandar Jovic.

Soroksár: Holczer – Kaján, Króner, Valencsik, Kékesi – Németh E. (Varga I., 31.), Vass Á. (Vogyicska, 67.) – Dragóner F. (Korozmán, 46.), Katona M. (Sipos, 83.), Hajdú (Varga Z., 46.) – Lovrencsics B. Edző: Lipcsei Péter.

Gólszerzők: Pintér (20.), Simut (80.), ill. Varga Z. (72).

20. perc: Hajdú cselezgetett a saját 16-osa bal sarkának előterében, aztán hátrapasszolt, a röviden hazaadott labdára Pintér csapott le, majd a kimozduló kapus mellett higgadtan keresztbe, a jobb alsó sarokba gurított (1-0).

37. perc: Zvekanov labdájával Rácz lépett ki, ügyes labdátvétellel után kapura tört, védője szorításában 16 méterről életerős löketet küldött a kapura, Holczer nagyot védett.

72. perc: A középen kilépő, teljesen egyedül hagyott Varga Zétényt találta meg egy hosszú indítás, lekezelte a labdát, kapura tört, majd senkitől sem zavartatva gurított 15 méterről a jobb sarokba (1-1).

74. perc: A hosszún érkező Csernik vett át ügyesen egy jobbról belőtt labdát, majd 13 méterről kapura durrantott, a labda a jobb kapufán csattant.

80. perc: Katona szerzett labdát erőszakosan, Cserniket ugratta ki középen, aki az akciót jobb szélen kísérő Simut elé tálalt, a cserejátékos pedig 12 méterről a kapu jobb oldalába helyezett (2-1).

Óvatos játékkal kezdtek a felek, inkább mezőnyben gyűrték egymást – olykor kemény belépőkkel. A percek múlásával aztán átvette az irányítást a Haladás, többet birtokolta a labdát, ám komoly helyzetet nem igen tudott kialakítani. De aztán egy kapitális soroksári hibát kihasználva csak megszerezte a vezetést! A folytatásban is a Haladás diktálta a tempót, erőszakosan, lendületesen futballozott sok labdát szerzett – a játék főleg a soroksári térfélen zajlott. A félidő végére nagyon beszorult a vendég.

Fordulás után egy agresszívabb, bátrabb Soroksár lépett pályára – feljebb is tolta a játékát. Kellett kis idő, mire rendezte sorait a házigazda. Rácz gyanús körülmények között esett el a 16-oson belül, de a játékvezető nem ítélt 11-est. A Haladás nem ült rá az eredményre, hajtott becsülettel, próbálta eldönteni a meccset. Mégis a Soroksár egyenlített – nem érdemtelenül. Amire válaszként érkezett egy Haladás-kapufa. Mindkét csapat a győzelemért harcolt – és egy szép góllal ismét a Haladás került előnybe! A hajrá – és az öt perc ráadás – hajtósra, izgalmasra sikeredett, de Haladás már nem hibázott, kicsikarta a győzelmet. 

Harcosan, jól futballozott a házigazda, a meccs nagy részét uralta, megérdemelten nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában