V. Németh Pál Memorial

2023.09.06. 13:37

Hozták a kalapácsvetők a tőlük elvárható szintet - Németh Zsolt mesteredző elégedetten nyilatkozott

Németh Zsolt mesteredző elégedetten nyilatkozott kalapácsvetőinek a teljesítményéről, akik kedden álltak dobókörbe a nemzetközi V. Németh Pál Memorialon.

Sütő Dániel

Fotó: Unger Tamás

Mint ismert, magyar és dán sikerrel ért véget a Németh Pál Memorial, amelynek házigazdája ezúttal is a Szombathelyi Dobó SE volt a Sugár úti Atlétikai Centrumban. A WA Continental Tour Silver versenyen a budapestiatlétikai vb-n harmadik Halász Bence 76.84 méterrel végzett az élen, megelőzve két görög versenyzőt, Hrístos Frantzeskákist és Michail Anastasakist. A nőknél Gyurátz Réka dobogóra tudott állni, miután 66.32 méteres dobásával harmadik lett. Itt a dán Katrine Koch Jacobsen győzött (72,35), másodikként az algériai Zahra Tatar (66,50) zárt. A viadalt követően Gyurátz Réka kissé magába zuhanva foglalt helyet a dobókör melletti padon, szemmel láthatóan elégedetlen volt a végeredménnyel.

– Valóban bánkódtam, mert szinte az egész szezonban ilyen versenyeket hoztam le – mondta kissé csalódottan Gyurátz Réka, a Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője. – A legtöbbször mindig bennem volt az, hogy hiába készülök becsülettel a versenyekre, maradt még a dobásomban, ami nagyon nem jó érzés. Most nagyon közel voltam a második helyhez, de ugyanakkor a harmadik sem rossz. Ha a verseny előtt valaki azt mondja nekem, harmadik leszek, lehet rávágom, hogy jó, mert ezért is kapunk olimpiai kvalifikációs pontokat. de mivel nagyon közel volt az a második hely, azért bánt, hogy nem értem el.    

Németh Zsolt mesteredző korábban már hangsúlyozta, nagy jelentősége van annak, hogy minél előkelőbb helyen zárjanak kalapácsvetői idén a ranglistán, hiszen a jövő évi felkészülés után alig lesz lehetőség a kvalifikációs pontok gyűjtésére, ami június 30-án lezárul.

–  A Memorial elérte célját – szögezte le Németh Zsolt, a Szombathelyi Dobó SE mesteredzője. – Amellett, hogy lehetőséget biztosított az olimpiai- és Eb-kvalifikációs pontgyűjtésre, remekül sikerült számunkra. Halász Bencének tét nélküli volt, hiszen már biztos Eb- és olimpiai résztvevő, viszont Réka harmadik, Varga Donát negyedik, Rába Dániel ötödik helyével tökéletesen teljesített.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában