Eredmények

2023.09.21. 12:14

Kerékpárosok zúztak Kőszeg belvárosában

Nagy sikert aratott a Kőszegi Kerékpáros Egyesület által szervezett 15. Metrinwest CityCross kerékpáros körverseny – látványos versenyt produkáltak a mountain bike (MTB) kerékpárosok Kőszeg a belvárosban.

Tóth Gábor

Forrás: Metrinwest

A szervezők az első kőszegi CityCross-on csak szerették volna bemutatni az MTB sportágat a széles közönségnek, ezért a terepkerékpárosokat behozták a belvárosba – a rendezvény pozitív fogadtatása meg is alapozta a folytatást. A 15. verseny már messze nem a sportág bemutatásáról szólt: a határokat feszegették a kerékpárosok a sikátorokkal, lépcsőkkel, ugratókkal tűzdelt rendkívül technikás pályán. A kétnapos erőpróbán egy 1,5 km-es kör várt a résztvevőkre, ez a kört kellett minél többször teljesíteni egy óra alatt. Az útvonal: Jurisics tér, Benedict Hotel, Poncichter borozó, Jurisics vár, Károly Róbert tér, várárok, várpark, Rocco, Taverna, Chernel utca.

A vasárnapi főfutamon egy jó rajttal a zalaegerszegi Dervalics Gábor rögtön, esélyeshez méltóan vette át a vezetést – a kőszegi Ábrahám Gergellyel és szombathelyi Gergácz Péterrel a nyomában. Végül ebben a sorrendben zárták a verseny. Hölgyeknél Bruchner Regina diadalmaskodott. A legeredményesebb helyi hölgy Homor Regina lett Kőszegről.

15. Metrinwest CityCross kerékpáros körverseny, végeredmény, férfi, e-bike: 1. Szopori Ádám, 2. Juhász Tamás, 3. Milos Péter. Felnőtt: 1. Abraham Gergely, 2. Brandhuber Konrad, 3. Nagy Péter. Freeride: 1. Pozsgai Zsolt, 2. Varga Sándor, 3. Horváth Arnold. Ifjúsági: 1. Csizmazia Mátyás, 2. Bruchner Máté, 3. Nemes Ferdinánd. Master I.: 1. Gergácz Péter, 2. Asztalos Peter, 3. Varga Sándor. Master II.: 1. Dervalics Gábor, 2. Horváth Balázs, 3. Ódor János. Abszolút: 1. Dervalics Gábor, 2. Ábrahám Gergely, 3. Gergácz Péter.

Női, felnőtt: 1. Bokros Csenge, 2. Homor Regina, 3. Kiricsi Andrea. ifjúsági: 1. Bruchner Regina, 2. Bokros Kincső, 3. Ádám Gabriella Sarolta. Master: 1. Pasek Zsuzsanna, 2. Illés Ottilia Beatrix. Abszolút: 1. Bruchner Regina, 2. Bokros Csenge, 3. Bokros Kincső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában