Nem lesz könnyű

2023.09.15. 14:32

Ligeti Dániel olimpiai kvótára hajt a vb-n

A Haladás VSE birkózó szakosztályának nehézsúlyú klasszisa, Ligeti Dániel ma délelőtt lép először szőnyegre a szerbiai birkózó világbajnokságon.

Sütő Dániel

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

– Küzdök rendesen, igyekszem hétvégére tökéletes állapotba kerülni – nyilatkozta lapunknak Ligeti Dániel, a HVSE birkózója a vb-t megelőzően, akinek elsődleges célja az olimpiai kvóta megszerzése. – Súlycsoportomban  korábbi világbajnokok, olimpiai győztesek és -érmesek egész garmadája szerepel majd, rendkívül kemény a mezőny. Meglátjuk, mi sül ki ebből, annyi bizonyos, hogy az ágamon lesz a tavalyi vb-győztes török, Taha Akgül és a tavaly előtti világbajnok, az iráni Zare. Ettől függetlenül megpróbálom magamból kihozni a maximumot, és kiadni a legtöbbet, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég – fogalmazott Ligeti, hozzátéve, hogy teljesen egészséges már sosem lesz, de a korábbi sérüléséből felépült és a helyzethez képest jól van.  

Kemény felkészülés áll a HVSE ötszörös Eb-dobogós birkózója mögött, aki többed magával részt vett a válogatott azerbajdzsáni edzőtáborában is – erről már Veréb István, a Haladás birkózó szakosztályának vezetője tájékoztatott.

– Ilyenkor azért van egy feszültség mindenkiben, így Daniban is, okosabbak viszont csak a sorsolást követően leszünk – fogalmazott a szakosztályvezető, aki szerint a torna egyik legnagyobb esélyese az amerikaiak olimpiai bajnoka, Steveson, de természetesen Akgül és Zare is odaérhet a dobogó legfelső fokára.

– Dani súlycsoportjának világranglistáján negyedik, tehát azt gondolom a jókkal kevésbé tud összekerülni, viszont vannak olyanok, mint például az előbb említett amerikai olimpiai bajnok, aki speciel nincs a listán, ami azt jelenti, hogy közülük is kaphat ellenfelet – latolgatta a sorsolás eshetőségeit Veréb István. – Azt tudni kell, hogy az első négy helyezett automatikusan kvótát szerez a párizsi játékokra, a két ötödikre viszont még egy külön meccs vár, mert közülük csak egy valaki kaphat kvótát. Bízom benne, hogy Dani odaér az ötbe. Szerintem ez az egyik legnagyobb és legerősebb vb lesz.    

A világbajnokság szombati nyitónapján délelőtt lép szőnyegre először Ligeti Dániel a 125 kg-sok selejtezőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában