Padbol

2023.09.06. 18:54

Negyedik helyen: Illés és Halmai is a padbolválogatottban

Az Illés Akadémián rendezett Padbol Nemzetek Európa Kupáján Magyarország a negyedik helyen végzett.

Pum András

Látványos meccseket láthattak a nézők. Szemben jobbról Illés, balról Halmai

Forrás: VN/Illés Akadémia

Az Illés Akadémia volt a helyszíne a Padbol Nemzetek Európa Kupájának. A szombathelyi utánpótlás-nevelő centrumba hat ország – Magyarország, Ausztria, Olaszország, Portugália, Románia és Spanyolország – 12 csapatát, így tehát összesen 24 résztvevőjét hívta meg a Magyar Padbolszövetség. Egy éve Ausztriában a Magyarországot képviselő Bócz Tamás–Zombori Zalán-, illetve Illés Béla–Halmai Gábor-párosok Bécsben megnyerték az első alkalommal megrendezett Padbol Nemzetek Kupáját. A padbol 15 éve az argentin La Plata városából indult el hódító útjára. A rendkívül látványos sportág ötvözi a lábtenisz, a fallabda, a röplabda és a tenisz elemeit. A játékban párosok vesznek részt a háló két oldalán, ahol a játéktér 10 méter hosszú és 6 méter széles: mindezt pedig legalább 2,5 méter magas üvegfal veszi körül. 

Az adogatás felváltva történik, ugyanazon csapatból minimum kettő, maximum három érintés erejéig – az utolsó labdaérintés után a labdát az ellenfél oldalára kell juttatni. A karok és a tenyér kivételével bármelyik testrésszel viszsza lehet passzolni a játékszert – utóbbi speciálisan a padbolhoz készül. A második Padbol Nemzetek Európa Kupáján a címvédő magyarokat ezúttal is az Illés Béla–Halmai Gábor-, illetve a Zombori Zalán–Bócz Tamás-páros képviselte, tartalékként pedig a szintén volt vasi futballista, Bánfalvi Zsolt húzta magára a meggypiros mezt. A csoportküzdelmek során egy mérkőzés két szettig tartott, egy szettben – a teniszből érkező számolás alapján – hat gémet kellett legalább két különbséggel megnyerni. Egy országot két páros képviselt, az elért eredményeket összeadták, majd ez alapján dőlt el a helyosztók párosítása. A magyarok Ausztriát és Romániát megelőzve a negyedik helyen végeztek. Bronzérmes Olaszország lett, míg a döntőben – rekordhosszúsági mérkőzésen – Spanyolország nagy csatában legyőzte Portugáliát. A díjátadó ceremónián a magyar mellett a román és az osztrák padbolszövetségek vezetői is közreműködtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában