Erőpróba

2023.09.11. 10:53

Több torlasszal is meggyűlt a baja a hétvégi Rába-maraton versenyzőinek

A Rába legrégebbi, embert próbáló versenye a maraton, amelyet hagyományosan szeptember második hétvégéjén rendeznek meg. Idén az időjárás talán több is volt, mint jó, nyári melegben teljesítették a 76 kilométeres távot a versenyzők. Az idén a vegyes kenupáros volt a leggyorsabb, Kakas Anna és Kakas Tamás 5 óra 11 perc alatt értek le Szentgotthárdról Körmendre.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Az idei Rába-maraton már a huszonnyolcadik volt a sorban, a verseny főszervezője a kezdetektől Somogyi László, a molnaszecsődi Bayou Bönhööö vízicsapat vezetője. Harminchárom egység szállt vízre a szentgotthárdi Alpokalja Kempingnél, a legnépesebb mezőny a férfi kenu párosoknál jött össze. A néhány héttel ezelőtti nagy áradás után több torlasz alakult ki a Rábán, ezek okoztak némi fejtörést a versenyzőknek.  

A királyi számot - vagyis a kenu egyest - a férfiaknál Szép Balázs nyerte (5:56:09), a párosoknál dr. Kovács Máté és Kocsis Ádám volt a legjobb (5:36:27). A vegyes kenupárosok közül Kakas Anna és Kakas Tamás vitte a prímet, sőt, a teljes mezőnyt tekintve is ők voltak a leggyorsabbak (5:11:10). Hármas kenus egységként Köbli Attila, Köbli Gergely és Angyal Péter teljesítette a távot (7:15:17), a vegyes futamban pedig Kőrösi Attila, Dellamario Anna és Svéd Tamás (5:47:07).  Négyesben Szabó Attila, Szabó Ildikó, Molnár Éva és Szikora Tibor állt rajthoz a 76 kilométeres versenyen ( 6:55:42). A kajakos mezőnyben egyesben Veres Márton Vitéz lett a győztes (5:35:30), párosban pedig Válint Zoltán és Válint András (6:48:29). 

Időmérés a körmendi Bárkaháznál volt, de az ott hitelesített eredmény csak akkor volt érvényes, ha a versenyzők még teljesítették a Körmend-Molnaszecsőd közötti16 kilométeres távot. Az eredményhirdetést a molnaszecsődi malomnál tartották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában