Megnyitó

2023.10.26. 12:28

A hazai jégkorong legjobbjaival avatják fel a szombathelyi Jégcsarnokot

A vasárnap 15 órakor kezdődő FEHA19–Újpest jégkorong Erste Liga-mérkőzéssel avatják fel hivatalosan a Szombathelyi Trend Optika Jégcsarnokot.

Sütő Dániel

Forrás: Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

A magyar szövetség közleménye kitér arra, hogy az első vidéki jégkorongklub éppen Szombathelyen alakult, 1939-ben. A sportág változatlanul jelen van a Vas vármegyei székhelyen: az 1991-ben alakult Szombathelyi Pingvinekben 180-an jégkorongoznak jelenleg, U8-tól U18-ig teljes utánpótlás-palettával bír a klub, női U25-ben egy B- és egy C-ligás csapata van, ahogyan egy OB IV-es amatőr csapat is hódol a szenvedélyének.

– Egyhónapos próbaüzemmel indultunk tavaly májusban, majd augusztustól fél szezonon át, január végéig tudott működni a csarnok – mondta Göncz Szabolcs, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnöke. – Már az első évben puhatolóztunk egy Erste Liga-mérkőzés megrendezésével kapcsolatban, de akkor még nagyon sok feladatunk volt az üzemeltetéssel összefüggésben. Idén már egyértelmű cél volt, hogy ligabajnokit hozzunk Szombathelyre. Ez lesz az első teljes jeges idényünk a csarnokban, amelynek a hivatalos megnyitóját a jövő vasárnapi Erste Liga-mérkőzés elé időzítettük. Már igazi nagyüzem van a létesítményben, hiszen augusztusban, alighogy kész lett a jég, két U16-os Elite Cup-fordulóval nyitottuk a szezont, azóta pedig folyamatosan zajlanak az edzések és mérkőzések.

Hozzátette: örülnek, hogy két, a magyar jégkorongban meghatározó hagyományokkal bíró klub csapatai érkeznek Szombathelyre, az eddigi eredményeket figyelve joggal bizakodhatnak abban, hogy nagyon jó színvonalú, látványos meccset élvezhetnek majd a nézők.

A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub és a szombathelyi kötődésű Trend Optika Csoport hosszútávú névadó szponzori megállapodást írt alá a Szombathelyi Jégcsarnokot illetően. A megállapodás értelmében a Szombathelyi Jégcsarnok 2023 októberétől 5 évig a Trend Optika Jégcsarnok nevet viseli. Ebben a létesítményben rendezték meg egyébként idén nyáron az országos felnőtt nyílt inline bajnokság döntőjét is. A szerződéskötést megelőző egyeztetéseken kiderült, hogy a felek céljai nagyon hasonlóak. A cégcsoport küldetése az egészségmegőrzés, messzemenőkig elkötelezett a magas minőségű szolgáltatások és az egészséges életmód támogatása iránt. A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub szintén az egészségtudatos életmód kialakítását tartja legfontosabb célkitűzésének. A két fél együttműködésének is köszönhetően a jégcsarnok immáron stabil háttérrel színvonalas sportolási lehetőséget és körülményeket biztosít a jégkorong utánpótlás-nevelésnek és a szombathelyi nagyközönségnek.

– Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen nagynevű, hosszú távon gondolkodó, és az egészségmegőrzés mellett elkötelezett szponzorral sikerült megállapodnunk. Klubunk vezetése régóta dolgozik azon, hogy stabil infrastrukturális hátteret biztosítson és kiszámítható jövőt kínáljon a játékosok és a jeges sportok szerelmesei számára. Ez az egyezség komoly mérföldkő a Jégcsarnok és a klub életében. Reményeim szerint a két fél mellett komolyan profitál belőle a szombathelyi sportélet is – mondta Göncz Szabolcs.

– Cégünk immáron több, mint két évtizedes múltra tekint vissza Szombathelyen. Érdekes összecsengés, hogy 2017. december 8-án a Jégcsarnok alapkő letételének napján nyitottuk meg a Trend Optika Palace nevű szaküzletünket, most pedig itt ülünk a csarnokban, és a közös jövőről beszélgetünk. Azt gondolom, hogy a mostani megállapodással két, nagy álmokat szövögető márka kötött szövetséget egymással, ami elképzelésünk szerint tovább erősíti mind a Trend Optika Csoportot, mind a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klubot. Szerződésünk első körben öt évre szól, de reméljük, hogy ez csak a kezdete egy kölcsönösen előnyös hosszú távú együttműködésnek – nyilatkozta Nagyidai Zoltán, a Trend Optika Csoport tulajdonosa.

A jégcsarnok ünnepélyes megnyitója 13 órakor, a meccs 15 órakor kezdődik majd, a mérkőzésre 350 jegyet lehet megvásárolni, kizárólag az online felületen. A jegyek gyorsan fogynak, így, ha valaki nem szeretne lemaradni a mérkőzésről, az minél előbb vásárolja meg jegyét a jegy.pingvinekhoki.hu online felületen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában