Súlyemelés

2023.10.19. 14:06

Éremhalmozó HVSE-súlyemelők

A Tiszaújvárosban megrendezett Serdülő és Ifjúsági Országos Bajnokságon négy arany, egy ezüst- és három bronzérmet szereztek a Haladás VSE utánpótlás súlyemelői.

Sütő Dániel

Forrás: HVSE

Az ország legjobb U15 és U17-es súlyemelőinek országos bajnokságán 27 klub 93 versenyzője állt dobogóra 17 súlycsoportban. A szombathelyi Haladás VSE súlyemelő szakosztályát kilencen képviselték a tornán. A serdülők 49 kg-os női mezőnyében Hegedüs Mia a dobogó tetején végzett 35 kg-os szakítással és 45 kg-os lökéssel. A korosztály 61 kg-os férfi mezőnyében Rózsavölgyi Benedek (45-55) bronzérmes pozícióban zárt, míg Németh Barnabás (39-47) 86 kg-os összteljesítményével a negyedik helyet szerezte meg. Még ugyanennél a korcsoportnál maradva női 71 kg-ban Tóth Mira (35-46) ugyancsak bajnoki címet ünnepelhetett, míg 76 kg-ban Bakos Nóra Evelin (27-33) az előkelő ezüstös pozícióban zárt. A férfiak 96 kg-os kategóriájában Horváth-Takács Roland (42-55) állhatott fel a dobogó legalsó fokára 97 kg-os összteljesítményével. Az ifjúsági női versenyzők között 45 kg-ban Tóth Léna (32-43), a 71 kg-osok között pedig Darabos Jázmin (55-65) nyakába került az aranyérem. A férfiak mezőnyében a 102 kg-ban indult Hegedüs Milán (85-105) 190 kg megmozgatásával a bronzérmes helyen zárt.

– Nagy öröm számunkra, hogy a serdülők kivétel nélkül mind új egyéni csúcsot értek el, fejlődésük rendkívül látványos, de az ifjúsági versenyzőink is nagyon szépen emeltek. Elégedettek vagyunk a teljesítményekkel, az érmek számával, hiszen kilenc indulónkból nyolcan dobogón végeztek – értékelt Márkus Erzsébet, a HVSE súlyemelő szakosztályának vezetője. – Bronzérem főleg azoknál született, akik elsőéves serdülők, úgymint a Benedek, a Roland, illetve ezüsttel zárt Nóri. Akik régebb óta emelnek, szinte még arannyal zártak. Jövőre mi is pályázunk majd ennek a nívós versenynek megrendezésére, el akarjuk hozni Szombathelyre. Részünkről nagyon jól sikerült ez az utánpótlás bajnokság, az elért eredmények biztatóak a jövőre nézve – zárta szavait a szakosztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában