Kosárlabda

2023.10.17. 19:00

Falco KC–Malaga derbi szerda este - Kezdődik a kosárlabda Bajnokok Ligája-szezon!

Megkezdi szereplését a kosárlabda Bajnokok Ligájában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: szerdán 18 órakor a spanyol sztárcsapat Unicaja Malagát fogadja – a bravúrgyőzelem reményében!

Tóth Gábor

Fotó: Cseh Gábor

Az ötszörös bajnok, kétszeres kupagyőztes – mindkét fronton címvédő – Falco-Vulcano

Energia KC Szombathely NB I.-es kosárcsapata már az ötödik (!) szezonjára készül a Bajnokok Ligájában. A szombathelyi gárda szerdán 18 órakor hazai pályán kezdi meg a BL 2023/2024-es kiírását. A Spanyol Kupa-címvédőjét, a tavalyi BL Final Four házigazdáját, az Unicaja Malagát fogadja – a csoportban szerepel még a görög Peristeri és a francia LeMans együttese. A versenykiírás az előző évekhez hasonlóan alakul: a nyolc négycsapatos csoport győztesei közvetlenül a 16 közé jutnak, míg a második és harmadik helyezettek a januári rájátszásban egy oda-visszavágós párharcban harcolhatják ki a továbbjutást.

A Falco könnyedén, három győzelemmel kezdte a bajnokságot, remek formának örvend – igaz, a Pécs, a Honvéd, és a Kaposvár sem számít topcsapatnak. Az egyszeres bajnok (2006), kétszeres kupagyőztes (2005, 2023), 2017-ben EuroCup-gőztes, 2007-ben Euroliga-bronzérmes Malaga kicsit beragadt a rajtnál. Két győzelmet, három vereséget számlál a spanyol ACB Ligában – 10. helyen áll a 18 csapatot felvonultató tabellán.

– A Bajnokok Ligájában szeretnénk továbbjutni a csoportból – fogalmazta meg elvárásait a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely saját nevelésű válogatott játékosa, csapatkapitánya, Perl Zoltán. – Fontos számunkra a nemzetközi porond, szeretnénk ismét méltóképpen képviselni a magyar kosárlabdát, Szombathely városát Európában. Nem lesz könnyű dolgunk, de talán nem is lehetetlen a feladat. A spanyol Malaga más szintet, más erőt képvisel, nem csak a csoportból, de az egész BL-mezőnyből is kiemelkedik. Ugyanakkor éppen a spanyolok ellen, hazai pályán kezdjük a BL-szezont – természetesen megpróbálkozunk a bravúrral. Az első meccsen, a saját szurkolóink előtt mért ne győzhetnénk?  A görög Peristeri és a francia LeMans szintén jó erőt képvisel – de összevetve magunkat ezzel a két csapattal, talán már kiegyenlítettebbek az erőviszonyok. A csoportból az első helyezett automatikusan továbbjut, a második és a harmadik pedig pótselejtezőre kényszerül – mindegy, hogy hogyan, de szeretnénk továbbjutni a csoportból!

– A felkészülésünk jól sikerült, időben el tudtuk kezdeni a munkát, korán összeállt a csapatunk, komolyabb sérülés nem hátráltatott minket. A tavalyi csapatunk gerince együtt maradt, az igazolások pedig jól sikerültek. A keretünket erősnek és mélynek érzem. Jó a hangulat az öltözőben, szerintem működik a kémia a csapaton belül. És szerencsére élvezhetjük a szurkolóink támogatását! – érzékeltette zárászóként Perl Zoltán, hogy a Falco KC bizony jó formában, motiváltan, a bravúrgyőzelem reményében fogadja neves spanyol ellenfelét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában