Asztalitenisz

2023.10.19. 12:48

Gergely Márk aranya - Remekelt a szombathelyi asztaliteniszező

A Szombathelyi AK-Sportiskola játékosa, Gergely Márk nyerte a cseh nemzetközi asztalitenisz-bajnokság serdülő számát. Gergely emellett két ezüstérmet is begyűjtött.

Pum András

Gergely Márk egy aranyat és két ezüstöt nyert Plzenben

Forrás: Unger Tamás

Az ETTU (Európai Asztalitenisz Szövetség) Youth Series csehországi, plzeni állomásán a SZAK-Sportiskola két játékosa ölthette fel a címeres mezt. Gergely Márk és Vass Borbála csapatban, vegyes párosban és két egyéni számban állhattak asztalhoz az öt napos versenyen. Mióta az Európa-bajnoki kiemeléshoz minél jobb európai ranglista helyezésre van szükség, ezért fontos, hogy az ilyen megméretteséeken is részt vegyenek a játékosok. Igaz, hogy a színvonal nem éri el a világ szövetség által rendezettekét versenyeket, de – főleg a legfiatalabbaknak – kiváló versenyzési lehetőséget és sok meccset biztosít.

Plzen örökké emlékezetes lesz Gergely Márk számára, hiszen három számban is döntőt játszhatott. A legjobb eredményt serdülő (U15) egyéniben érte el, ahol aranyérmet nyert. Nem volt azonban könnyű menetelés a dobogó tetejéig, mivel minden főtáblás meccse döntő szettbe torkollott. Gergelynek nehéz ága volt, erős ellenfeleket kellett legyőznie. A döntőben a belga Janssens ellen 0-2-ről fordított, a nehéz helyzetekben mindig rá tudott kapcsolni.  Gergely vegyespárosban  ezüstérmet vehetett át, pedig Dohoczki Nórával ők voltak a verseny első számú kiemeltjei. A döntőben viszont kimondottan gyenge játékkal szenvedtek vereséget a hazaiak kettősétől, a Skalda–Holejsovska duótól. Reálisnak mondható a csapatban szerzett ezüstérme, miután az osztrákok 3-0-ra nyertek a Gergely Márk–Szabó Lénárd ellen a döntőben. A csoportküzdelmek során pedig egyszer már megverték a osztrákokat.

A másik szombathelyi, Vass Borbála számára különösen hasznos az ETTU által szervezett sorozat, hiszen az öt nap alatt rengeteg jó meccset vívott a nála idősebbek között, ráadásul erős ellenfelekkel. Borbála U13-ban, csapatban indult és párjával, Fegyver Zsófiával a 6. helyen végeztek. Vegyespárosban pedig Zsigmond Simonnal a legjobb nyolcig jutottak. Egyéniben sem U13-ban, sem pedig U15-ben nem sikerült a főtáblára jutnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában