Offroad

2023.10.03. 13:52

Kamionok zúztak - Nagy siker: Truck Trial és Offroad verseny - fotók, videó

Truck Trial és Offroad versenynek adott otthont a hétvégén Vámoscsalád – versenykamionok, egyedi építésű csővázas gépszörnyek, átépített terepjárók szántották fel a vámoscsaládi dombokat.

Tóth Gábor

Forrás: Unger Tamás

Az Angyalszív Autós Sport Club és Pászli 4x4 SE által szervezet viadal egészen rendhagyó volt – Magyarországon 12 éve nem rendeztek ilyen jellegű szabadtéri kamionversenyt. Ennek megfelelően az egész országból érkeztek versenyzők – alföldi, turai klub is szerepelt a nevezési listán. A háromnapos erőpróbán összesen 52 jármű, köztük 13 kamion állt rajthoz, és küzdött meg a természet által „épített” akadályokkal. A vasi színeket a Szalai Péter által vezetett Szalai Dózer Kft. képviselte két kamionnal – és igen szép eredményekkel. Pénteken volt a gépátvétel, szombaton és vasárnap padig nekiestek az autók a „hegyeknek, völgyeknek”. Óriási volt az érdeklődés – a két nap alatt jó 1600-an voltak kíváncsiak látványos viadalra, a látványosan átépített, mindent kibíró, lehetetlen domborzati viszonyokat legyűrű, sok tízezer köbcentit, végtelen lóerőt, nyomatékot, több száz tonna vasat magába foglaló gépszörnyekre. A sportág kedvelői biztosan jól szórakoztak.

– Kedvező visszajelzéseket kaptunk, mind a versenyzők, mind a szurkolók elégedettek voltak a szervezéssel, a verseny színvonalával, a pálya minőségével – mondta Varga Béla főszervező, Angyalszív Autós Sport Club vezetője. – Azt tudtuk, hogy hiánypótló a rendezvényünk, de ekkora érdeklődésre azért nem számítottunk – és mindenki bíztat, kérlel minket, hogy legyen folytatása a versenynek. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség több prominens képviselője is megnézte a versenyt, bejárta a pályát, és velük együtt arra jutottunk közösen, hogy akár egy Európa-bajnoki futamnak is otthont adhat Vámoscsalád. Óriási szenzáció lenne, ha Vas vármegyébe csábíthatnánk a sportág nemzetközi klasszisait! Rajta vagyunk a témán!

– Remekül sikerült a verseny, parádés járműveket vonultatott fel a mezőny. De egy szívfájdalmam akad: van egy egészen extra off-road autónk, mi is rajthoz akartunk állni, de a verseny előtt „szétszakadt” a hátulja, így éppen a saját versenyünket kellett kihagyni... – zárta szavait Varga Béla.

Keresd a Vaol oldalát már a Tiktokon is!

@vaol.hu Kamionok zúztak-Nagy siker: Truck Trial és Offroad verseny Vamoscsaládon. Részletek a vaol.hu-n!#vamoscsaladoffroad #trucktrial #vaol ♬ eredeti hang - Vaol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában