Labdarúgás

2023.10.01. 08:00

Nyert és továbbjutott a Haladás Viktória

Kétgólos győzelmével a legjobb nyolc közé jutott a női labdarúgó Magyar Kupában a Haladás Viktória.

Pum András

Kis Anita két gólt szerzett Budaörsön

Fotó: Unger Tamás

Budaörsi SC–Haladás Viktória 2-4 (1-3). Budaörs, 150 néző, női labdarúgó Simple Magyar Kupa mérkőzés, 4. forduló, vezette: Kalmár.

Budaörs: Szőcs – Sárosi, Fábián R. (Fábián D.), Oláh, Berencsi –  Kirschner, Szűcs (Sólyomvári), Balázs-Hegedűs (Kecskeméti), Dencz – Kajdy, Buzás, Edző: Horváth Ferenc.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Németh A., Kovács V., Novák (Csizmadia), Pintér – Kis (Németh M.) Urbán, Varró (Sweatman), Nagypál –  Vladulescu (Varga B.),  Szil. Edző: Markó Edina.

Gólszerzők: Sárosi (22.), Berencsi (58.), illetve Kis 2 (28., 56.),  Szil (5.), Vladulescu (37.).

A szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést, az 5. percben Novák lövése kijött a kapufáról, a kipattanó labdát pedig Szil a hálóba továbbította (0-1). A vasiak kézben tartották a mérkőzést, jobban futballoztak ellenfelüknél. Aztán a 22. percben egy eladott labda után Sárosi kiegyenlített (1-1). Hat perc múlva egy szép akciót zárt le Kis fejesgóllal (1-2). Támadásban maradtak a vendégek, a 37. percben Vladulescu kicselezte védőjét, majd 12 méterről a jobb sarokba lőtt (1-3).

Szünet után egy újabb szép akciót vittek végig a vasiak, a beadást a rövid sarokra érkező Kis – megelőzve védőjét – a rövid, bal sarokba fejelte (1-4). Két perc múlva egy újabb szombathelyi hibából Berencsi szépített (2-4). A budaörsiek próbálkoztak, de támadásaikban nem volt átütőerő, míg a vendégek több veszélyes akciót is vezettek, de újabb gólt nem tudtak szerezni.

A Haladás Viktória győzelme és továbbjutása nem forgott veszélyben, a végeredmény a hazaiakra nézve hízelgő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában