HVSE

2023.10.29. 12:44

Remekül célzott az Eb-n ötödik Tomsics Balázs

A Haladás VSE íjász szakosztályának kiválósága, Tomsics Balázs az ötödik helyet szerezte meg az Olaszországban rendezett 3D íjász Európa-bajnokságon. Molnár József (Dodesz) nem tudta kvalifikálni magát a verseny kiesős szakaszára.

Sütő Dániel

Forrás: World Archery

A Haladás VSE íjászaira az utolsó szabadtéri nemzetközi megmérettetés Olaszországban várt. San Sicario festői környezete adott otthont a World Archery 3D Európa-bajnokságnak, ahol a szombathelyi egyesület két versenyzője, Tomsics Balázs és Molnár József (Dodesz) is képviselte hazánkat. Velük együtt összesen nyolc magyar versenyző vett részt az olaszországi World Archery 3D kontinensviadalon, amelyen magyar érem végül nem született. A rangos nemzetközi íjász tornán összesen 22 ország 189 versenyzője mérettette meg magát.

Az első két versenynap után Tomsics vadászreflex kategóriában a 13. helyen rangsorolt a kiesős verseny szakaszra. Dodesznek sajnos nem sikerült a kvalifikálás, így a versenyt a 27. helyen zárta. Tomsics Balázs első ellenfele a szintén magyar színekben versenyző Fábos László volt, akit 51-43-ra sikerült legyőznie. Következő vetélytársa az olasz Fedele Soria volt, akivel hat cél után pontegyenlőséggel várták a szétlövést. A döntő lövéseknél 8-5-re múlta felül vetélytársát Balázs, aki így folytathatta a párbajozást. Ismét egy olasz versenyző következett, Fabio Pittalugával mérhette össze tudását. Balázs 9 pontos különbséggel jutott tovább a következő fordulóba, ahol a spanyol Castellano Fernándezzel nézhetett farkasszemet az elődöntőbe jutásért. Sajnos ezen a párbajon alulmaradt Balázs, és az 5. helyen végzett az Európa-bajnokságon, míg az őt kiejtő spanyol íjász megnyerte a nemzetközi viadalt.

A magyar csapat két legjobban teljesítő sportolója Szíjártó László (csigás íjjal 5.) és Tomcsics Balázs (vadászreflexben 5.) lett. Ifj. Bóka László csigás íjjal 11., Fábos László vadászreflexben 15., Gondán György csigás íjjal 23., Györgyné Kereszt Piroska vadászreflexben 7., míg Kovácsné Bulin Andrea barebow kategóriában 15. helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában