BL-szezon

2023.10.25. 13:03

Spanyol tornán a Haladás VSE - kezdődik a futsal Bajnokok Ligája!

Csütörtökön megkezdi szereplését a Bajnokok Ligájában, a spanyolországi négyes tornán a Haladás VSE NB I.-es futsalcsapat.

Tóth Gábor

Forrás: HVSE

Zsinórban harmadik BL-szezonjára készül a zöld-fehér gárda. Az első BL-szezon kifejezett jól sikerült, bejutott a legjobb nyolc közé, végül – komoly meglepetést okozva – hatodikként zárt a HVSE. Tavaly viszont az első csoportkör jelentette a végállomást. A Haladás az idei BL-szezont a főtáblán, a 32 között kezdi. Komoly ellenfeleket kapott a spanyol bajnoki ezüstérmes, a Bajnokok Ligája-címvédő, a spanyol bajnoki tabella második helyén álló Mallorca, a 18-szoros kazah bajnok, kétszeres BL-győztes (2013, 2015) Kairat és a zsinórban háromszoros luxemburgi bajnok, a kupában is címvédő Differdange személyében. A mallorcai tornán mindenki játszik mindenkivel, az első három helyezett jut tovább a következő körbe. A Haladás jó formában van, a kilenc bajnokijából nyolcat megnyert, vezeti az NB I.-es tabellát – a legtöbb gólt rúgta, a legkevesebbet kapta a mezőnyben.

– Bizakodva várjuk a spanyolországi tornát, jó és eredményes futballt játszik a csapatunk – mondta Pálmy Tamás, a Haladás VSE futsal szakágvezetője. – A srácok elsajátították az új edző által megkövetelt taktikai elemeket, egyre gördülékenyebb a csapatjátékunk, jönnek a győzelmek, a gólok – és nem csak a pályán, az öltözőben is jó a hangulat. Becsülettel felkészültünk a Bajnokok Ligájára – de a BL azért más szint. A Mallorca és a Kairat nem csak a csoportból, az egész mezőnyből kiemelkedik – és szerintem a minőségi brazil játékosokkal teletűzdelt Kairat talán jobb erőt is képvisel jelenleg, mint a BL-cívédő spanyol gárda. Egy meccset meg kell nyernünk a továbbjutáshoz,  a realitás azt mondatja velem, hogy a harmadik helyért a mi csapatunk és a Differdange verseng – de természetesen egyik meccset sem adjuk fel, mért ne érhetnénk el bravúros eredményt akár a spanyolok, akár a kazahok ellen? November 2-án sorsolja ki az UEFA a BL következő körének csoportbesztását – örülnék, ha televízió előtt ülve izgulhatnánk végig azt a sorsolást is!

A zöld-fehér delegáció hétfőn reggel kelt útra, Bécsben száll repülőre – hétfőn este már edzést vezényelt tanítványainak Mallorcán Ferraz Conde Felipe vezetőedző.  Kedden és szerdán szintén edéslehetőséget kapott a Haladás – csütörtökön, ma este pedig indul az erőltetett menet!

A Haladás VSE menetrendje, csütörtök, 20.00: HVSE–AE Mallorca Palma Futsal (spanyol). Péntek, 17.00: HVSE–Kairat Almaty (kazah). Vasárnap, 16.30: HVSE–FC Differdange 03 (luxemburgi).

Érdekesség, hogy a Haladás csapatkapitánya, Dróth Zoltán, másfél szezont futballozott a Kairat mezében: a 2016/2017-es BL-sorozatban harmadik helyen végzett a kazah csapattal, emellett megnyerte a bajnokságot és a kupát is. A HVSE és a Differdange másodszor keresztezi egymás útját: a 2021/2022-es BL-kiírásban a Haladás 4-3-ra verte luxemburgi ellenfelét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában