10 kilométeres futás

2023.10.24. 20:08

Szentgotthárdi futó győzelme Ausztriában

A szentgotthárdi Borbély Sándor nyerte az ausztriai 10 kilométeres futóversenyt.

Pum András

A SZoESE futója, Borbély Sándor 10 kilométeren az első helyen ért célba

Forrás: VN

A termálfürdőjéről híres ausztriai Bad Loipersdorfban rendezték meg a 22. Buschenschanklauf elnevezésű futóversenyt. Az öt országból érkezett 500 versenyző több táv közül is választhatott. A szemerkélő esőben, ideális futóidőben a fürdő elől indultak a résztvevők. Az útvonal meglehetősen megerőltető volt, sok emelkedővel és lejtővel tarkítva. Váltakoztak az aszfaltos, erdei, rét és kavicsos szakaszok. Futás közben csodálatos panorámában is gyönyörködhettek a futók, mivel ezt a tájat Kelet-Stájerország Toszkánájának is nevezik. 

A mezőny elhaladt négy hagyományos stájer borozó Buschenschank mellett is, ezek voltak a frissítőpontok. A cél a falu központjában lett kialakítva, ahol a beérkezés után fesztivál jellegű rendezvény kezdődött élő zenével és vendéglátással. A szentgotthárdi Borbély Sándor, a SZoESE versenyzője egyetlen magyarként indult a 10 kilométeres távon. Borbély együtt haladt az élmezőnnyel, jól osztotta be erejét ,7 kilométer után ritmust váltott, megelőzte két osztrák vetélytársát. Előnyét még tovább növelve, 35 perc 26 másodperces idővel első helyen ért célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában