Kézilabda

2023.10.06. 15:13

Visszavágnának a tavaly elvesztett pontokért

A női NB I/B.-s kézilabda-bajnokság 6. fordulójában a listavezető, 100 százalékos Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia szombaton 18 órától a DVSC Schaeffler U19-es gárdáját fogadja a Haladás Sportkomplexumban.

Sütő Dániel

Forrás: Szendi Péter

Az előző idényben talán Debrecenben szenvedte el legfájóbb vereségét (31-28) az SZKKA, amely sokkal többet veszített a cívisvárosban a két bajnoki pontnál, hiszen az a betli a NB I.-be való feljutásba került a csapatnak. Itt a lehetőség a revansra, mivel szombaton ismét találkozik egymással a két együttes. A DVSC U19 két győzelemmel és három vereséggel a 11. helyről várja a találkozót. Nem kis meglepetésre az előző fordulóban hazai pályán két góllal, 29-27-re legyőzte az Esztergomi Vitézek alakulatát. A tavalyi szezont hetedik helyen záró debreceni fiatalok ellen hazai pályán 40-19-es kiütéses győzelmet aratott az SZKKA. Hasonló eredménnyel talán most is kibékülnének Szmolek Apollóniáék.

- Várjuk már, hogy újra hazai közönség előtt játszhassunk, hiszen szurkolóink mindig sok erőt adnak nekünk - fogalmazott az előző fordulóban a Tempo ellen 7 gólig jutó Szmolek Apollónia a klub közösségi oldalán. - Ellenfelünk egy fiatal, pörgős csapat, amelyre teljes erőbedobással készülünk. Szeretnénk a védekezésünkre jellemző keménységet még tovább fejleszteni. Úgy érzem, ez lehet a kulcs a mérkőzésen.

További hír az SZKKA-val kapcsolatban, hogy az U17-es csapat tehetsége, Bősze Olívia meghívót kapott a női serdülő válogatott összetartására, amelyet Győrben rendeznek a következő héten. A 2008-as születésű kézilabdázót – aki 5 bajnoki mérkőzésen 36 gólnál jár az U17 I. osztály mostani szezonjában – meglepte a válogatott behívó.

- Egyáltalán nem számítottam rá, de ezzel egy nagy álom vált valóra, amiért eddig keményen dolgoztam. Nagyon köszönöm a támogatást a klubnak, az edzőmnek, Huszár Benjáminnak, a volt tesitanáromnak, a lelkesítő családomnak és barátaimnak. Az összetartás biztosan kemény lesz, sok új élményt, tudást szerezhetek, amit majd a későbbiekben felhasználhatok. Ahogy eddig is, a következőkben is keményen fogok dolgozni, és minél többet szeretnék fejlődni – mondta a válogatott meghívóról az U17-es csapat szélsője, Bősze Olívia a klub honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában