Elismerések

2023.11.19. 06:44

A Dobó SE kalapácsvetői, edzői és Ekler Luca is az díjazottak között

A Testnevelési Egyetemen rendezték meg a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) hagyományos év végi gáláját, ahol díjazták többek között az év legjobb atlétáit.

Sütő Dániel

Fotó: ZSIGMOND LASZLO / Magyar Atlétikai Szövetség

Az ünnepségen felszólalt a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, aki szerint ebben az évben a hazai rendezésű vb befejeztével egy korszak lezárult a sportág életében.
– Fontos esemény volt, és nagyszerű alapokat kapott a magyar atlétika – mondta Gyulai Zsolt, a MASZ elnöke. – Mozgalmas szezon van mögöttünk a korosztályos világversenyekkel és sikerekkel, budapesti világbajnoksággal. A 2024-es év legalább ennyire mozgalmas lesz az Európa-bajnoksággal és az olimpiával.
Deutsch Péter,  a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) vezérigazgatója pedig úgy látja, a 2023-as szezon sporttörténelminek mondható.
– A magyar atléta-válogatottat sikeresen felkészítettük a hazai rendezésű világbajnokságra, ez nyilván pozitívan hatott a teljes sportágra. A 2023-as szezon a jövőről is szólt, mert a világversennyel gyakorlatilag további két olimpiai ciklus alapjait raktuk le. Mindezek fényében nagyobb figyelmet kap az idei gála, és a díjazottak névsora – tette hozzá Deutsch Péter.

Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség


Az Év Atlétája a nőknél Krizsán Xénia, a férfiaknál pedig Halász Bence lett. A kalapácsvető Halász bronzérmesként, a hétpróbázó Krizsán Xénia pedig negyedikként végzett a budapesti vb-n. Díjat vehetett át dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, dr. Fürjes Balázs NOB-tag, valamint Székely Dávid, az MTVA M4 Sport csatorna igazgatója, valamint Spiriev Attila a MASZ korábbi sportigazgatója. Természetesen nem maradtak elismerés nélkül a hazai rendezésű vb egyetlen magyar érmesének edzői sem. A Dobó SE mesterei, Németh Zsolt és Németh László Szabó Dezsővel együtt lettek az Év Edzői. Ugyancsak a Szombathelyi Dobó SE-ből került ki az Év Fiú Ifjúsági Atlétája, Szabados Ármin, aki idén megvédte bajnoki címét az EYOF-on.
Az Év Paraatlétája pedig Ekler Luca lett, aki három arannyal, egy ezüsttel és két új világcsúccsal tért haza a párizsi paraatlétikai vb-ről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában