Futsal

2023.11.01. 14:58

Bajnok Ligája után bajnoki mérkőzések!

Hazatérve a Spanyolországban csütörtökön már bajnokit játszik a HVSE NB I-es futsalcsapata: a Nyíregyházát fogadja 18.30-kor!

Tóth Gábor

Forrás: Haladás VSE

A Haladás múlt héten még Spanyolországban szerepelt, a Bajnokok Ligájában ért el bravúros eredményt. Csütörtökön egy kiélezett meccsen 3-1-re kapott ki a BL-címvédő házigazdától, a spanyol Mallorcáról, majd pénteken ikszelt a kétszeres BL-győztes kazah sztárcsapattal, a Kairat Almatyval (2-2). Végül vasárnap luxemburgi Differdange ellen játszott egy küzdelmes 1-1-et. Így a csoportja harmadik helyén végzett, kiharcolta a továbbjutást, bejutott a BL legjobb 16 csapata közé. A zöld-fehér delegáció hétfőn este ért haza, csütörtökön pedig már pályára is lép az NB I.-ben: a Nyíregyházát fogadja (18.30). Majd vasárnap ismét útra kel, hogy hétfőn (18.00) Debrecenben lépjen pályára. Erőltetett menet ez a javából!

– Fáradtan, de boldogan tértünk haza Spanyolországból – mondta Alasztics Marcell, a címvédő, listavezető HVSE és a válogatott első számú kapusa. – Négy nap alatt három nagyon kemény mérkőzést játszottunk Mallorcán – a Mallorca és a Kairat ráadásul a szűk világelitbe tartozik! Vasárnap már érezhető volt, hogy fásultak a lábak, hoztunk rossz döntéseket, de szerintem így is közelebb álltunk a győzelemhez, mint ellenfelünk. A lényeg az, hogy elértük a célunkat, továbbjutottunk a legjobb 16 csapat közé! Hétfőn értünk haza, keddre pihenőt kaptunk, megpróbáltunk regenerálódni. Szerdán álltunk ismét munkába, tehát sok időnk nem volt felkészülni a Nyíregyházából. Pedig motiváltan várjuk a meccset, hiszen egyetlen bajnoki vereségünket éppen Nyíregyházán szenvedtük el – 4-1-re kaptunk ki. Vissza akarunk vágni! Tele vagyunk önbizalommal, megpróbáljuk rákényszeríteni a saját játékunkat ellenfelünkre. De jó csapat a riválisunk, vélhetően épít arra, hogy fáradtabbak vagyunk – kemény csata lesz. Majd hétfőn Debrecenben is szeretnénk nyerni. Összeszorítjuk a fogakat, lejátsszuk ezt a két meccset, beleadunk mindent – aztán lesz egy kis időnk szusszanni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában