Labdarúgás

2023.11.05. 15:27

Egy Hali-pont idegenből - A ráadásban egyenlített a Kazincbarcika

A labdarúgó NB II. 14. fordulójában a Haladás 2-2-re végzett Kazincbarcikán.

Pum András

Rácz Barnabás tizenegyesből szerzett vezetést a vasiaknak

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

Kolorcity Kazincbarcika–Szombathelyi Haladás 2-2 (1-1). Kazinbarcika, Kolorcity Aréna, 300 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Nazsa.

Kazincbarcika: Tóth B. – Ternován, Szekszárdi M., Heil (Szemere, 46.), Papp M., Kotula (Süttő, 85.) – Csatári, Kártik (Ádám, 76.), Pekár (Székely, 68.). – Kurdics (Csilus T., 76.), Pinte. Edző: Csábi József.

Szombathelyi Haladás:  Pálfi – Beronja, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Zvekanov, Horváth R. (Nyíri, 59), Rácz (Simut, 74.) Szakály,  Doktorics  (Csernik, 74.) – Katona (Mohos, 88.). Edző: Aleksandar Jovic.

Gólszerzők: Kotula (38.), Pinte (90+1.), illetve Rácz (37. – 11-esből), Csonka (60.).  

36. perc: Beronja lábát húzta el a tizenhatoson belül Kurdics. A büntetőt Rácz a bal felső sarokba vágta (0-1).

38. perc: Csatári esett el a tizenhatos vonalánál, de a játékvezető tovább engedte a játékot. Pekár lövése a jobb kapufáról vágódott ki, majd Kotula hét méterről, balról a léc alá bombázott (1-1).

60. perc: Szakály balról ívelt szabadrúgást a kapu elő, a hosszún érkező Csonka öt méterről a bal sarokba fejelt (1-2).

90+1. perc: Süttő ívelt fel szabadrúgást a kezdőkörből, Pinte jobbal levette a labdát, majd ballal nyolc méterről a jobb sarokba továbbított (2-2).

A szombathelyieknél már a keretben volt a szeptember 24-én Győrött combközelítőizom-szakadást szenvedett és azóta harcképtelen Kelemen Marko. Pintér Filip viszont lebetegedett, így a csatársorban Katona István kezdett.

A nagy eső miatt mély talajú, vizes, tocsogós pályán kezdtek a felek. Ennek ellenére jó iramban indították a meccset a csapatok, valamivel a vasiak birtokolták többet a labdát. A barcikaiak beálltak védekezni és vártak az ellentámadásokra. A félidő derekán  viszont valamivel bátrabbá váltak a hazaiak,kiegyenlítődött a mérkőzés. A mezőnyben passzolgattak a csapatok, gyakorlatilag semmi említésre méltó sem történt. Majd Rácz Barnabás büntetőjével megszerezte a vezetést a Haladás, ám egy perc múlva egyenlített  is a Kazincbarcika. Gyenge első 45 percet produkáltak a csapatok. Szünet után sem történt sok érdekes, alacsony színvonalú meccset láthattak a nézők. Majd a 60. percben Csonka Bonifác fejelt a bal sarokba: megszerezte tehát a vezetést a vendéggárda. Magasabb fokozatra kapcsoltak a kazincbarcikaiak, hátrányban muszáj volt többet kockáztatnia. Ekkor már egykapuzott a hazai együttes, a Haladás viszont stabilan védekezett. Igaz, nem volt nehéz dolga a szombathelyi csapatnak, a borsodi együttes támadásaiban kevés átütőerő volt. Aztán egy felívelés után a ráadásban kiegyenlített a Kazincbarcika. Más kérdés, hogy eredetileg a saját tizenhatosán  belülről kellett volna szabadrúgással jönnie a hazai csapatnak, ehelyett a kezdőkörből ívelték fel a labdát.

Gyenge mérkőzésen igazságos döntetlen született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában