Kosárlabda

2023.11.20. 17:00

Falco–Peristeri - Fontos Bajnokok Ligája-meccs következik

A kosárlabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában a Falco-Vulcano Energia Szombathely a görög Peristerit fogadja kedden 18 órakor

Tóth Gábor

Forrás: Unger Tamás

A szombathelyi gárda az elmúlt hetekben játszott Oroszlányban, Sopronban, legutóbb pedig Kecskeméten, és közben egy franciaországi Bajnokok Ligája-meccs is szerepelt a menetrendben – mind a négy idegenbeli összecsapást megnyerte a Falco. A nemzetközi porondon már három meccset vívott a magyar bajnok. Itthon vállalható vereséget szenvedett a spanyol Malagától (78-87), majd váratlanul nagy veresége futott bele a görög Peristeri otthonában (87-70), végül bravúros győzelmet aratott a francia La Mans pályáján (63-81) – utóbbi meccsen nagyot játszott Pongó Marcell, aki 17/15 pontot, 7 lepattanót és 6 gólpasszt tett bele a közösbe. A Peristeri a Falcóhoz hasonlóan csak egy BL-győzelmet tud felmutatni – a már említett meccsen éppen a vasi gárdát verte. Kikapott a La Mans (96-68) és a Malaga (81-64) gárdájától is. Két közvetlen riválislép pályára, a győztes nagy lépést tesz a továbbjutás felé – komoly téttel bír az összecsapás!

– Fárasztó hetek vannak mögöttünk, zsinórban négy idegenbeli meccset játszottunk, de jól jöttünk ki ebből a megterhelő sorozatból – mondta Pongó Marcell. – Így aztán jó hangulatban, jó állapotban készülünk a BL-meccsre. Görögországban kellemetlen vereséget szenvedtünk, pedig a mérkőzés nagy részében partiban voltunk ellenfelünkkel, de a végére kinyílt az olló – a 17 pontos vereség nagyon fájó. Alaposan kielemeztük azt az összecsapást, tudjuk, hogy miben hibáztunk, tudjuk, hogy mit kell másként, sokkal jobban csinálnunk. Becsülettel felkészültünk a Peristeriből. Kulcskérdés lesz a lepattanózás, mindkét palánk alatt agresszívan kell mennünk a labdákért, ügyelnünk kell a kizárásokra. Továbbá csapatként, szervezetten, a jó védekezésre alapozva kell játszanunk. Nagyon vártuk már, hogy ismét hazai pályán, saját közönségünk előtt játszhassunk. Ráadásul egy olyan mérkőzéssel térünk vissza az Aréna Savariába, amely komoly téttel bír, akár a csoportból való továbbjutást is eldöntheti. Remélem, hogy telt ház előtt, a megszokott nagyszerű hangulatban léphetünk pályára – és a közönségünk segítségével kivívjuk a nagyon fontos győzelmet! Szeretnénk visszavágni a Görögországban elszenvedett vereségért – zárta szavait Pongó Marcell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában