Avató

2023.11.22. 17:06

Felavatták az egyetem olimpiai hőseinek emlékfalát - fotók

Összesen 20 olimpiai sportoló került fel az ELTE Savaria Egyetemi Központ Olimpiai Falára, amelyet szerdán délután avattak fel a Dr. Gál László Egyetemi Sportcsarnokban.

Sütő Dániel

Forrás: Cseh Gábor

Innováció-Sport-Tudomány címmel rendezték meg idén is sporttudományi szakmainapot az ELTE szombathelyi campusán. Az esemény a hagyományoknak megfelelően idén is játékos sportvetélkedővel kezdődött az egyetemi sportcsarnokban, majd előadások egész sora várt a hallgatóságra. Kora délután pedig ismét a Dr. Gál László Egyetemi Sportcsarnokba várták a szervezők az érdeklődőket egy rangos eseményre, amelyen felavatták az intézmény Olimpiai Falát. Erre olyan egykori sportolók, edzők kerültek fel, akik szerepeltek olimpián, és valamilyen módon kötődtek az ELTE SEK-hez, illetve annak jogelőd intézményeihez, valamint a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesülethez. Összesen 20 sportkiválóság érdemelte ki, hogy helyet kapjon ezen a bizonyos falon. 

Elsőként Antalovits Ferencet szólították ki, aki versenyzőként és edzőként is részt vett a nyári játékokon. Nem mellékesen ő volt Márkus Erzsébet felkészítője is, amikor a 2000-es sydney-i olimpián a Haladás VSE súlyemelő szakosztyályának kiválósága a dobogó második fokára állhatott fel. Márkus Erzsébet is felkerült a falra, hiszen sportszervező diplomát szerzett az intézményben. Mellette a sportág másik meghatározó alakja, Tamtom Péter is ezer szállal kötődött az egyetemhez. Velük együtt ugyancsak felkerült a falra a kézilabdában nagy sikereket elérő Iváncsik Gergő, Gyurka János, Csoknyai István és Konkoly Csaba potréja is. Ugyancsak kiérdemelte, hogy ott legyen a falon a HVSE birkózója, Ligeti Dániel, valamint Kiss Szilárd súlylökő. A Dobó SE kiválóságai is láthatók, Halász Bence, Gyurátz Réka, illetve mesteredzőik, Németh Zsolt és Németh László, akik szintén jól ismerik az egyetem falait belülről is. Hozzájuk hasonlóan az olimpikon Annus Adrián is folytatott tanulmányokat az intézményben. Kálovits Anikó hosszútávfutó és edzője, Kívés István is látható a falon, valamint Preisinger Sándor labdarúgó, Szántó Kornél rövidpályás gyorskorcsolyázó, illetve a tornasport már elhunyt nagyjai, Csollány Szilveszter és Dobra László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában