Elitkör

2023.11.30. 19:03

Futsal Bajnokok Ligája: vereséggel kezdett a Haladás VSE

A belga Anderlecht elleni 5-2-es vereséggel megkezdte szereplését a Bajnokok Ligája elitkörében, a legjobb 16 csapat között a Haladás VSE – pénteken és vasárnap is pályára lép a zöld-fehér gárda.

Pum András

Forrás: VN/Haladás VSE

A lisszaboni négyes torna első meccsén a belga Anderlecht ellen meccselt a HVSE. Az ötszörös bajnok, ötszörös kupagyőztes, hazája bajnokságát veretlenül vezető Anderlecht a belga válogatott játékosokon kívül minőségi spanyol, brazil és azeri légiósokat vonultat fel. Az Anderlecht a tavalyi BL-sorozatban bejutott a négyes döntőbe. A vasiaknál Sipos és Vas eltiltás miatt hiányzott.

Sporting Anderlecht–Haladás VSE 5-2 (3-2). Lisszabon, Bajnokok Ligája-fut­salmérkőzés, vezette: Nurse (angol), Cetin (török), Grabowski (lengyel), Santos Duarte (portugál).

HVSE: Alasztics – Luiggi Longo, Dróth, Henrique, Cassemiro. Csere: Gyimesi, Homlok (kapusok), Kovács, Szalmás, Knizs, Hajmási, Vatamaniuc-Bartha, Rutai. Edző: Ferraz Conde Felipe.

Gólszerzők: Borges (16.),  Tomic (19.), Cainan (20.), Marcenio (28.), Grello (39.), illetve Rangel (öngól, 2.), Henrique (14.).

A szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést és nem egészen másfél perc elteltével Rangel öngóljával megszerezték a vezetést. A belgák kezdeményeztek, támadtak többet, de a zöld-fehérek hősiesen védekeztek és ha kellett, Alasztics remekelt a kapuban. Aztán a 14. percben Henrique a saját térfelének közepéről emelt egy labdát az ellenfél kapujára, ami a kint álló belga  kapus felett a jobb sarokba vágódott – óriási gól volt! Ám két perc múlva Borges közeli góljával szépített az Anderlecht. A 19. percben Tomic jobbról, ballal a léc alá lőtt: 2-2. Négy másodperccel a félidő lefújása előtt Cainan talált egy méterről a hálóba (3-2). Szünet után is az Anderlecht kezdeményezett többet, jobbára a HVSE térfelén folyt a játék. Tomic emelte a kifutó Alasztics felett a felső lécre  – ez volt a belgák második kapufája a meccsen. A 28. percben Marcenio lőtt balról, a kifutó Alasztics mellett a hálóba (4-2). Próbálkozott a Haladás, de a 39. percben Edu passzát Grello váltotta gólra (5-2).

A jobb erőkből álló Anderlecht megérdemelten nyert.

A Haladás pénteken a 18-szoros bajnok, kétszeres BL-győztes (2019, 2021) portugál Sporting ellen lép pályára. A házigazda több világbajnok portugál futsalost, valamint brazil, orosz, olasz sztárjátékost tud a soraiban. A BL-sorozat egyik fő esélyese. Végül vasárnap következik a szerb Loznica-Grad együttese – talán ezen a meccsen van a legtöbb esély Haladás-győzelemre.

A Haladás további menetrendje, péntek: Sporting CP (portugál)–HVSE 21.30. Vasárnap: HVSE–Loznica-Grad 2018 (szerb) 16.00.

A csoportban mindenki játszik mindenkivel, majd a csoportgyőztes jut be a négyes döntőbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában