Labdarúgás

2023.11.22. 18:21

Haladás Viktória-siker - A szombathelyiek 2-0-ra verték a Soroksárt

A női labdarúgó NB I. 10. fordulójából elhalasztott mérkőzést pótoltak. A Haladás Viktória 2-0-ra győzött a Soroksár ellen.

Pum András

Novák Luca (fehérben) és a volt szombathelyi, Nagy Vanessza küzd a labdáért

Forrás: Unger Tamás

Haladás Viktória–Soroksár SC 2-0 (0-0).  Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 150 néző, a 10. fordulóból elhalasztott női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Tóth K.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Novák (Németh M., 87.), Balogh, Kovács V., Pintér – Németh A., Urbán, Kis (Sweatman, 63.), Csáki (Nagypál, 46.) –  Vladulescu, Szil (Varró, 79.).. Edző: Markó Edina.

Soroksár SC: Ascher –Molnár A. (Papp A., 84.), Bozsik, Mucsi, Gégény –  Győrik, Rugovics (Hornok, 90.) , Patkós, Nyul – Váradi, Nagy V. Edző: Dukon Béla.

Gólszerzők: Kovács V. (71.), Sweatman (11-esből, 93.)

A vasiaknál a korábban sérüléssel illetve betegséggel bajlódó Marlo Swetam, Németh Mirtill és Nagypál Fatima a kispadon foglalt helyet  A vendégeknél a kezdőben kapott szerepelt két korábbi Haladás-Viktória játékos Rugovics Boglárka és Nagy Vanessza. A mérkőzés a 61. évesen, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt dr. Dénes András sportújságíró, sportvezető, az MLSZ női szakágának korábbi vezetője, a Nemzeti Sport korábbi főszerkesztő-helyettese, a Viktória FC és a magyar női labdarúgás legfőbb krónikásának emlékére egyperces gyásszünettel kezdődött..

A szeles, télies hidegben küzdöttek a csapatok becsülettel, gyűrték egymást a mezőnyben, de komoly helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Az igazsághoz tartozik, hogy az időjárási körülmények nem könnyítették meg a csapatok dolgát. Emellett a játévezető sem állt a helyze magaslatán, mindkét csapat kárára sokat tévedett. Az első félidő kiegyenlített, küzdelmes játékot hozott, említésre méltó kisebb-nagyobb helyzet nélkül.   A második félidőre aztán ritmust váltottak a szombathelyiek, több támadást is vezettek – érett a gól. A 71. percben jobb oldali szöglet után a vendégek kapusa saját játékosának hátára ütötte a labdát, a szemfüles Kovács  Virág pedig a hálóba helyezett (1-0). Ezt követően Vladulescu került ziccerbe, de Ascher bravúrral védett. A 93. percben Nagypált buktatták a tizenhatoson belül. A jogos büntetőt Sweatman magabiztosan a bal sarokba lőtte (2-0).

A Haladás Viktória brusztolós, „munkás” mérkőzésen második félidei teljesítménye alapján megérdemelten nyert

A Haladás Viktória az őszi szezonzárón pénteken 16 órakor az MTK Budapest otthonában lép pályára.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában