Mozgalmas időszak

2023.11.12. 14:35

Hasítanak, tarolnak a vasi snapszerosok - Közeleg a kőszegi országos döntő

Mozgalmas, sikeres időszak van a Magyar Snapszer Szövetség, a vasi sznapszeros társadalom mögött – november 19.-én pedig egy fontos szombathelyi verseny vár a kártyásokra.

Tóth Gábor

Horváth Dániel és Tuczai Miklós - mindketten jó szezont futnak!

Forrás: Magyar Snapszer Szövetség

– Hosszú szezon hajrájához érkezett az éves versenysorozatunk, az országos snapszerbajnokság – mondta a kőszegi székhellyel működő Magyar Snapszer Szövetség vezetője, Táncsics Péter. – Sűrű volt a versenynaptárunk, és szerencsére idén is számos új helyszínen rendezhettünk versenyt – átlagosan rendre 30-40 versenyző ül kártyaasztalhoz bajnokságainkon. A nagy érdeklődésre való tekintettel, a népes létszám miatt az idén ismét selejtező-sorozatot kellett bevezetnünk az egyéni országos bajnokság döntője előtt – azzal a céllal, hogy a döntőt két nap alatt le tudjuk bonyolítani. Egy nyolc állomásos selejtezőrendszert alakítottunk ki, a szerzett ranglistapontok alapján tudjuk a 2023. évi Magyar Snapszer Bajnokság döntőjének mezőnyét kijelölni. A szezon első felében a szombathelyi Tuczai Miklós sikereinek örülhettünk, később a szintén szombathelyi Márkus László halmozta a szép sikereket – mindketten kiemelt pozícióból várhatják a novemberi finálé sorsolását. November 19-én vasárnap, 9.30-tól Szombathelyen, az Anita Cafe Pubban lesz az utolsó lehetőség, hogy „jegyet váltsanak” a versenyzők a november 25-i kőszegi országos döntőre. A versenyt öt fordulós svájci rendszerben bonyolítjuk, bízunk benne, hogy csákánydoroszlói, körmendi, kőszegi, magyarnádaljai, szombathelyi versenyzőink is sikeresen vívják meg az utolsó akadályt.  A döntőnek hagyományosan a kőszegi Corner Söröző ad majd otthont – a létszám maximalizálva van, 16 versenyző ülhet asztalhoz A finálé után aztán ausztriai versenyekre hivatalosak a Vas vármegyei versenyzők, Graz, Baden és Linz városában kell majd bizonyítanunk a nemzetközi mezőnyben – zárta szavait Táncsics Péter. 

Magyarnádalja adott otthont a párosok országos bajnokságának. a rangos, népszerű erőpróbán 32 kártyás, 16 páros tette próbára a tudását. A verseny szombathelyi sikerrel zárult, ugyanis Földvárszki István és Horváth Dániel kettőse diadalmaskodott a párosok versenyén. Másodikként a Szabó Gábor–Táncsics Péter (Röjtökmuzsaj/Kőszeg), harmadikként pedig a Dervár Gyula–Fonád Gyula (Kőszeg) kettős végzett. A négy közé még a Balogh János–Nagy Sándor (Nádalja) páros jutott be. Igazán színvonalas, jó hangulatú versenyt hozott a nádaljai torna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában