Beharangozó

2023.11.17. 13:20

Nagy utazás előtt a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. fordulójában szombaton 13 órakor a Haladás Viktória a Diósgyőri VTK otthonában lép pályára.

Pum András

Fotó: © Cseh Gábor

A DVTK négy győzelemmel, három-három döntetlennel és vereséggel, 15 ponttal a bajnoki tabella ötödik helyén áll. A piros-fehérek négy forduló óta veretlenek, legutóbb 3-0-ra nyertek Székesfehérváron. Noha a legutóbbi magyar válogatott keretbe nem adott játékost a DVTK, azért vannak jó futballistáik – például a román válogatott Geréd Erika, vagy a rutinos Nagy Lilla. A diósgyőriek legeredményesebb futballistája jelenleg hat találatával Krisztin Sára. A Haladás Viktória jelenleg 11 ponttal a nyolcadik helyen áll, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a többi csapatnál. A vasiak legutóbb 2-2-re végeztek Szekszárdon, míg az előző körben a Soroksár kérésére elhalasztották a bajnokit. A vasiak dolgát nehezíti – még ha hozzá is szokhattak – hogy, hajnali kelés és a többórás utazás után lépnek pályára szombaton ebéd után Diósgyőrben.

– Tudjuk, hogy fárasztó utazás vár ránk, de nem foglalkozunk a külső körülményekkel – mondta Markó Edina, a Haladás Viktória edzője. – A DVTK legyőzte például a Puskás Akadémiát, nagyon jó mentalitású csapat, jóképességű játékosok alkotják a gárda gerincét. De pontért, pontokért megyünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában