HVSE–Pécs pénteki futsalmeccs

2023.11.17. 07:00

Nagyszerű formában van a címvédő, listavezető szombathelyi együttes

Az NB I.-es futsalbajnokság 13. fordulójában a Haladás VSE a PTE-PEAC gárdáját fogadja pénteken 18.30-kor – egyértelműen a HVSE lép pályára esélyesként.

Tóth Gábor

A listavezető, címvédő Haladás nagy sorozatot épít: 11 bajnokijából csak egyet veszített el, előző öt meccsét megnyerte. Az újonc pécsi gárda a bentmaradásért küzd, a tabella utolsó előtti, 11. helyéről várja a szombathelyi mérkőzést – mindössze két bajnoki után ünnepelhetett győzelmet. És vélhetően nem a Haladás Sportcsarnokban fogja begyűjteni harmadik sikerét. A felek a második fordulóban találkoztak egymással, idegenben „csak” 2-1-re nyert a Haladás – most a szoros eredmény is meglepetés lenne. A két csapat teljesen más célokért küzd, nincs egy súlycsoportban, egyértelműen a Haladás lép pályára esélyesként. A HVSE egyébként erőltetett mentben van: a pénteki Pécs elleni bajnoki után hétfőn a Maglódot fogadja, majd jövő pénteken az Újpest vendégeként lép pályára – aztán pedig utazik Portugáliába, megvívni három Bajnokok Ligája-meccset.

A HVSE NB II.-es futsalcsapat öt győztes bajnoki után szenvedett vereséget, a Nagykanizsa vendégeként kapott ki  5-4-re. Úgy, hogy 4-2-re is vezetett, ám a házigazda a 38., a 39. és a 40 percben is betalált – a negyedik kanizsai gól 10 másodperccel a lefújás előtt született meg. A szombathelyi gólokon Henrique Diniz (2), Vidák Balázs és Dobos Dávid osztozott. A kapus Gyimesi Máté a 22. percben második sárga lappal ki lett állítva. Sziffer András vezetőedző csapat így visszacsúszott az ötödik helyre – de egy meccsel kevesebbet játszott fő riválisainál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában