Sorsolás

2023.11.02. 15:36

Portugál, szerb és belga rivális vár Dróthékra

Csütörtökön délután kisorsolták az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) svájci központjában a futsal Bajnokok Ligája 16 csapatot felvonultató elitkörének csoportjait. A Haladás VSE portugál, szerb és belga ellenfelet kapott.

Sütő Dániel

Fotó: Unger Tamás

A délután 14 órakor tartott sorsoláson kiderült, hogy a magyar bajnoki címvédő és kupagyőztes Haladás VSE a portugál Sporting CP-vel, a belga Sporting Anderlechttel, valamint a szerb Loznica-Grad 2018-cal került a C jelű kvartettbe. A négycsapatos minitorna helyszíne Portugália lesz, a Sporting CP vendégszeretetét élvezhetik majd a szombathelyiek, akik a futsal Bajnokok Ligája spanyolországi tornáján csoportjuk harmadik helyén végeztek, ezzel kivívták a részvételi jogot a BL elitkörében, amelynek küzdelmeit november 28. és december 3. között rendezik. A Haladás élvonalbeli férfi futsalcsapata egyébként zsinórban harmadik nemzetközi szezonjában – 2021 után – jutott be ismét a legrangosabb európai sorozat elitkörébe.

– A helyszínnek nagyon örülünk, mert Koszovóba nem szerettünk volna menni – fogalmazott a sorsolást követően Pálmay Tamás, a Haladás VSE futsal szakágvezetője. – Csoportunkban minden riválisunk bombaerős, a házigazda Sporting például az utóbbi években többször is döntőzött, sőt, nyert is. Tavaly az Anderlecht is bejutott a legjobb négybe, a szerbek pedig nagyjából hozzánk hasonló játékerőt képviselhetnek. Fontos kiemelni, hogy itt már csak négyből egy megy tovább. Az előző, mallorcai körből kiindulva most is van esélyünk arra, hogy mindenkinek megnehezítsük a dolgát, de tudjuk, hogy számunkra egyelőre nem realitás a csoportelsőség. Ettől függetlenül elkövetünk mindent majd annak érdekében, hogy borítsuk a papírformát. Kvartettünk elsőszámú esélyese a házigazda Sporting lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában