Eredmények

2023.11.12. 06:39

Sakk: bronzérmet szerzett a Haladás VSE - Remekül szerepeltek az ifjúsági játékosok

Remekül szerepelt a Haladás VSE ifjúsági együttese a korosztályos sakkbajnokságon. A fiatalok bronzérmet szereztek.

Pum András

A bronzérmes szombathelyi együttes

Forrás: Csontos Balázs

A fővárosban, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen rendezték a Gyermek és ifjúsági sakk csapatbajnokságot A gyermekeknél vármegyénket a Szombathelyi Sportiskola I. és II.-es együttese és a Haladás VSE, míg az ifjúságiaknál a Haladás VSE csapata képviselte.

Az ifjúságiaknál 24 gárda nevezett, a Haladás VSE a Borhy Marcell, ifj. Gombócz Ferenc, Csontos Áron, Apró Barnabás, Vilics Hanna, Bárdics Márkó, Farkas Boglárka, Nyúli Leila csapatot nevezte. Az együttesek hét mérkőzést vívtak, a szombathelyiek pedig remekül játszva, 5 győzelemmel, 1-1 döntetlennel és vereséggel bronzérmet szereztek! A díjakat Pergel László, a Magyar Sakkszövetség elnökségi tagja, egyben a HVSE szakosztályvezetője adta át.

– Azt már a verseny előtt lehetett látni, hogy az első hat helyen végzett együttes közül kerülnek ki a dobogós együttesek – mondta Pergel László. – A HVSE részéről bíztunk az éremben. Szoros mérkőzéseket játszottak a csapatok, a mieink végig jól sakkoztak, külön elismerést érdemel Farkas Bogi és Nyúli Leila, akik sokat hozzátettek a sikerhez. Ifjabb ifj. Gombócz Ferenc pedig a második táblán a legjobbnak bizonyult, így tábladíjas lett.

A játékosok felkészítő edzői: Kiss Attila, Ruck Tamás, Ruck Róbert, ifj, Héra Imre.  

Ami a gyermekeket illeti, ebben a korcsoportban a 10-12 évesek ültek asztalhoz, 27 csapat indult a viadalon. A Haladás VSE-ben  Szakolczai Alex, Pergel Bence, Balogh Gerda, Bolla Zsófia,   Porpáczy Barnabás szerepelt, a Szombathelyi Sportiskola I. U10-ben Orosz Richárd,  Lovasi Boldizsár, Lovasi Vendel, Kiss Léna játszott. A Szombathelyi Sportiskola II. U10-ben Bárdics Mirkó, Simon Olivér, Szalay István, Horváth Kornél és Kiss Lotti ült asztalhoz Minden játékos hét partit vívott, ezt követően alakult ki a végeredmény. A HVSE 3-3 győzelemmel és vereséggel, 1 döntetlennel az 5. helyen zárt,  a Szombathelyi Sportiskola II. 2-2 győzelemmel és döntetlennel, 3 vereséggel a 15., míg az I-es csapat 2 győzelemmel, 1 döntetlennel, 4 vereséggel a 19. helyen végzett az abszolút mezőnyben. Az U10-esek között a II.-es csapat a 2-5. helyen, az I.-es az 5. pozícióban zárt.  A Haladás VSE végig harcban volt a dobogóért, csak az utolsó meccsen múlt, hogy nem szerzett érmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában