Labdarúgás

2023.11.27. 19:18

Vármegyei II. osztály: élen a Lukácsháza, az Újperint - véget ért az őszi szezon - fotók

A 15. forduló mérkőzéseivel véget ért a vármegyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság őszi szezonja – a déli csoportban a Lukácsháza, az északiban az Újperint telel a tabella élén.

Tóth Gábor

Fotó: Szendi Péter

Észak

Répcelaki SE–Elektromol-Spari FC 1-3 (1-2). Répcelak, vezette: Sály K.

Répcelak: Németh M. – Kiss Z., Horváth Z., Tóth Zs., Szabó B. (Kiss G.), Gallen, Baán, Horváth Z., Sátori (Malomsoki), Németh G., Krétai.

Spari: Pungor – Neubauer (Pados), Láda, Jónás, Horváth Sz., Varsányi, Boldizsár, Majtényi, Schmidt, Kovács A., Farkas H.

Gólszerzők: Szabó B., ill. Neubauer (2), Pados.

Schott Lukácsháza SE–Szeleste-Pósfa SE 5-4 (2-1). Lukácsháza, v.: Kondor T.

Lukácsháza: Bán (Pereznyák) – ÁGOSTON, Bolfán (Halász), Döbör, Mester (Krancz), GOMBÁS, DAN (Pungor), Horváth M. (Baumgartner), CSUKA, Rozmán, Bősze.

Szeleste-Pósfa: Szentgyörgyvári – Németh B. (Varga G.), HORVÁTH M., Maráczi, Pethő, Molnár G. (Nagy N.), Baranyai, KISS Á., Kovács R. (Horváth D.), Horváth L., Kovács Á.

Gólszerzők: Gombás (2), Mester, Dan, Horváth M., ill. Kiss Á. (2), Horváth M., Bősze (öngól).

A jól előkészített pályán a hazaiak nagy iramban, jól kezdtek – a vezetést is korán megszerezték. Talán a korai gól vagy az idény végi forma miatt változott aztán a játék képe: a hazaiak pontatlanul kezdtek el játszani, amit az ellenfél megérzett, két helyzettel jelezte, hogy megérkezett a mérkőzésbe. A félidő közepén a sok kihagyott helyzet után végül tovább növelte előnyét a házigazda, majd a sípszó előtt pár perccel a vendég szépített egy védelmi hibát kihasználva. A második félidő elején a hazaiak két gyors góllal növelték előnyüket, de a vendég gárda ismét visszajött a meccsbe egy büntetővel és egy szöglet utáni öngóllal. A mérkőzés végéhez közeledve újra két gólos előnyre tett szert a házigazda, de a vendég egy ajándékba kapott büntetővel szorossá tette az utolsó perceket. Összeségében egy kilenc gólos mérkőzésen, ha nem is a legjobb formájában játszva, de megérdemelten nyert az őszi első Lukácsháza a nagyot küzdő szelestei csapat ellen. A házigazda köszöni a szurkolók egész éves kitartó biztatását.

Kőszegi Lóránt FC–Sé Honvéd SE 0-1 (0-1). Kőszeg, v.: Andrejek Sz.

Kőszeg: Berber – Lintner, Őri, Marti, Kovács Zs., Réti, Varga D., Neudl (Németh B.), Kovács Sz. (Horváth T.), Kovács A., Szolyák.

Sé: Földi – Hende, Séfer, Kovács K., Nemes, Fichtacher (Kiss Mi.), Rada, Parti, Vándori (Lendvai), Kiss Má., Sümegi (Pados).

Gólszerző: Kiss Má.

Az őszi szezon végén mindkét csapat erősen megfogyatkozva lépett pályára. A mérkőzés első félidejében a kőszegiek birtokolták többet a labdát, a séi csapat pedig több veszélyes kontrát vezetett, ezek közül egyet sikerült gólra váltani. A mérkőzés képe csupán annyit változott a második játékrészben, hogy a séiek kevesebbszer jutottak el a kapuig, inkább mezőnyben folyt a játék. A hazaiak próbálkozásait pedig nem követte gól, így az első félidőben kialakult eredménnyel zárult a meccs.

Gérce-Vásárosmiske KSE–Boba SE 3-0 (2-0). Gérce, 70 néző, v.: Varga S.

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi – Lakatos (Pencz), László, Németh B., Lerik (Kiss L.), Mórocz, Major, Nunkovics, Csonka, Kövesdi D., Németh Z. (Kövesdi A.).

Boba: Fábián – Horváth B., Kovács M., Bugyi, Sztojka (Porkoláb), Szabó J., Szigeti, Gorácz, Balogh M., Magyar, Kecskés.

Gólszerzők: Mórocz, Lerik, Major.

A hideg szeles időben, a mély talajú pályán az első percétől nagy iramot diktáltak a csapatok, és a győzelemre törekedtek. Összességében a helyzeteit jobban kihasználó hazai csapat megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. A gércei klub ezúton is köszöni szurkolóiknak az egész éves bíztatást, támogatást.

Uraiújfalu SE–Gencsapáti KSE 2-3 (2-0). Uraiújfalu, v.: Pintér B.

Uraiújfalu: Horváth B. – Szabó M., Gáspár (Burka), Gallen, Szabó B., Kollárits, Pungor Sz., Szabó T., Agg, Keszei, Pethő (Csete).

Gencsapáti: Tóth Á. – Kovács G. (Varga R.), Sulyok, Dancs, Iker (Lőrincz), Bokor, Tóth B., Egyed, Janek, Mucza, Skrapits.

Gólszerzők: Szabó M., Agg, ill. Dancs (2), Iker.

Kiállítva: Keszei (88., Uraiújfalu).

A hazai csapat nagy elánnal kezdett. Az első félidőben a kapujához szegezte ellenfelét, két gólos előnyre tett szert, viszont nem sikerült újabb gólt szereznie, nem tudta lezárni a mérkőzést. A második félidő elején a vendég gyorsan szépített. A folytatásban pedig hathatós játékvezetői segítséggel megfordította a mérkőzést a Gencsapáti. Gyenge játékvezetés mellett a hazai csapat nem érdemelt vereséget. A hazai U19-es csapat őszi bajnoki címet szerzett, amiért  jár a gratuláció a fiataloknak

Pecöl SE–Alsóújlaki SC 1-2 (0-0). Pecöl, v.: Busi L.

Pecöl: Kollarics – Kurucz, Orsós, Gyürü, Oszkó (Horváth B.), Farkas A., Németh Z., Boncz (Nagy D.), Joó, Kasza, Dávid (Őri).

Alsóújlak: Gábor – Gampel (Káldi I.), Hantó, Pados, Bödei (Ország), Toldi (Pintér), Varga Á., Káldi M., Tóth Á., Vasas, Nagy Z.

Gólszerzők: Gyürü, ill. Toldi, Oszkó (öngól).

Télies időjárás, pecöli mezőnyfölény jellemezte a gól nélküli első félidőt. A második játékrészben egy véleményes kiugrás után aztán megszerezték a vezetést a vendégek, majd egy rosszul sikerült hazai felszabadítás után ismét kapuba találtak. A hazaiak későn ébredtek, már csak szépítésre futotta – szerencsés alsóújlaki győzelem született.

Bozsoki SE–Kemenesalja FC 1-3 (1-0). Bozsok, v.: Szabó III. Z.

Bozsok: Varga M. – Iker (Kaposi), Kratochwill, Fáth (Kovács P.), Nagy Zs. (Horváth P.), Németh O. (Pál), Dévényi, Varga B., Marti, Tompek, Kiss M.

Kemenesalja: Kovács K. – Németh M. (Őri), Szakál, Horváth B., Czöndör (Pethő), Binder, Balázsi, Erdélyi, Manganelli, Varga R., Ölbei.

Gólszerzők: Varga B., ill. Czöndör, Manganelli, Erdélyi.

Az első félidő a hazaiaké, a második a vendégeké volt. A jó erőkből álló Kemenesalja nem véletlenül telel dobogón – a győzelme megérdemelt. A bozsoki csapat peches őszi sérüléshulláma folytatódott – a klub mielőbbi felépülést kíván a súlyos sérülteknek.

Merseváti SE–Kemenesmagasi FC 0-4 (0-2). Mersevát, 70 néző, v.: Marácz Z.

Mersevát: Patyi – Dénes, Barabás, Takács M., Magyar, Orbán (Rába), Homlok (Szalai-Golda), Nagy Á., Takács B., Döbröntei, Szalai Cs.

Kemenesmagasi: Kelemen D. – Molnár Zs. (Iván), Horváth T., Szénégető (Csempesz), Molnár T., Palotai, Koronczai (Szita), Kelemen B. (Princzes), Poós, Csite, Kopházi.

Gólszerzők: Kelemen B., Csite, Molnár T., Szénégető.

Az első félidőben akadtak hazai lehetőségek, amelyekkel nem tudott élni a vendéglátó. A második játékrészben aztán már érvényesült a papírforma – nyert a vendég.

Dél

Tutitextil-Körmend VSE–Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 2-2 (2-0). Körmend-Horvátnádalja, v.: Monostori I.

Körmend: Nagy M. – Tompa, Horváth Á., Szatmáry (Papp P.), Szemes, Petrovics, Gaál, Frühvirth, Kazinczki, Molnár I., Németh Cs. (Kiss B.).

Gyöngyöshermán: Karba (Gábriel) – Fülöp, Farkas G., Kis, Balázs, Rozner, Bazsó, Kondor, Neudl, Bihun, Kovács D.

Gólszerzők: Horváth Á., Szatmáry, ill. Balázs, Rozner.

A hazai csapat jól kezdett, gyorsan 2-0-s előnybe került, de a folytatásban nem rúgta rá a harmadik gólt, nem tudta eldönteni a mecset. A Gyöngyöshermán pedig két pontrúgásból szerzett góllal kicsikarta döntetlent. A játék képe alapján hazai csapat közelebb állt a győzelemhez.

Újperint SE–Nárai SK 4-0 (2-0). Szombathely, v.: Marton A.

Újperint: Tanai – Balázs, Kovács G. (Kovács Á.), Vilics (Vass), Horváth M. (Sásdi), Karvalics, Kovács Zs. (Tóth B.), Gergely, Szabó Z. (Kiss K.), Balikó, Fliegler.

Nárai: Holbok – Bárdics, Máté, Vajda Bá. (Németh R.), Vajda Ba., Takács, Marsai, Tamás (Karai), Lakatos, Hompasz, Szén.

Gólszerzők: Balázs, Gergely, Szabó Z., Vilics.

Pinkavölgye-Felsőcsatár KSK–Telekes MEDOSZ SE 2-0 (1-0). Felsőcsatár, v.: Koronczai C.

Felsőcsatár: Sásdi – Szabó B., Sipos (Krajczár), Cobzaru, Horváth L., Pehr, Szmolek, Krancz, Schmalzl (Tieber), Hábetler, Virág (Windisch).

Telekes: Blaskovics – Vincze D., Németh M., Czövek, Osvald, Kónya M., Vincze M., Vörös, Kónya Sz., Valkóczi, Nyári (Németh F.).

Gólszerzők: Pehr, Schmalzl.

AGS Jáki SZSE–Tanakajdi TC 3-2 (0-2). Ják, v.: Ódor Á.

Ják: Dobos – Svób, Bukits, Hajós, Farkas E., Máté, Homor, Tóta (Varga G.), Fábián (Kalmár), Bőle (Molnár T.), Vizserálek.

Tanakajd: Asztalos G. – Hankó, Kölkedi, Marcz G., Orsós, Hittaller (Balázs), Németh Zs., Marcz M. (Oláh-Vadász), Preiczer, Varga M. (Nagy K.), Szalai (Kiricsi).

Gólszerzők: Kalmár, Molnár T., Máté, ill. Kölkedi, Preiczer.

Őriszentpéter SE–Bajánsenye SE 3-9 (2-4). Őriszentpéter, v.: Pázsi M.

Őriszentpéter: Tarafás – Gaál, Szabó D., Kevy, Szabó S. (Róka), Sály, Németh A. (Mihályka), Mihály, Horváth L., Németh Á., Szép.

Bajánsenye: Kalamár – Varga D., Koltai, Kósa, Horváth M. (Horváth A.), Kosár, Kovács V., Fábián (Vörös), Vitéz, Horváth Z., Koczor (Bacsák).

Gólszerzők: Sály (3), ill. Koltai (4), Kosár (2), Kósa (2), Koczor.

A hazai csapat az első félidőben jól harcolt, 4-0-s hátrányból még visszajött a meccsbe. Fordulás után azonban jól kezdett a vendég, gyorsan rúgott két újabb gól, ezzel pedig el is dőlt az összecsapás sorsa. A hazai együttes azonban nem adja fel – készül a tavaszi folyttásra, és várja, hogy a sérültjei felépüljenek, visszatérjenek.

Szentpéterfai SE–ÖTE Ikervár FC 3-1 (1-1). Szentpéterfa, v.: Mórocz Gy.

Szentpéterfa: Páll B. – Hazafi, Udvardi, Török R. (Páll Sz.), Geosits, Gaál, Skrapits D., Török A. (Wágner), Homor, Hoós, Skrapits I. (Völgyi).

Ikervár: Németh Á. – Bejczy (Nagy A.), Horváth M. (Sinka), Rövid, Horváth B., Taliszter, Molnár B., Pásti, Czeglédi, Vincze, Viszkeleti.

Gólszerzők: Völgyi, Török A., Gaál, ill. Pásti.

Az első félidőben kiegyenlített meccset vívtak a felek, fordulás után viszont átvette az irányítást a jobb erőben lévő, gyorsabban játszó, kapura veszélyesebb házigazda és végül magabiztos győzelmet aratott.

Rábatótfalui SE–Rum KSC 1-4 (0-3). Szentgotthárd-Rábatótfalu, v.: Füst Á.

Rábatótfalu: Szukics – Lovenyák, Bánfi-Nagy, Domján D., Sütő, Németh Á., Domján B., Falb, Keresztúri, Anderkó (Kovács Á.), Náricza.

Rum: Marcz – Székely (Molnár M.), Horváth T. (Károly), Rosta, Pupp (Kovács Z.), Vadász, Szegleti, Koronczai, Varga M. (Reznyák), Horváth Á., Kalmár.

Gólszerzők: Domján D., ill. Koronczai (2), Horváth Á. (2).

A vármegyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja a 16. forduló mérkőzéseivel március 2-3-án kezdődik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában