F1

2023.11.26. 16:04

Verstappené lett az utolsó is

A már háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a szezonzáró Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíjon. Konstruktőriben a Mercedes lett a második.

Sütő Dániel

Forrás: MTI/EPA/Ali Haider

Nagy csatát hozott a rajt, de Max Verstappen megőrizte vezető helyét Charles Leclerc-rel szemben. Norris szépen lépegetett előre, egészen a harmadik pozícióig jött fel, azonban a 15. körben elrontották a kerékcseréjét, így visszacsúszott. Az első kerékcserés etap után továbbra is Verstappen utazott az élen, mögötte Leclerc és Russell autózott. A 35. körben aztán Russell letudta a második kerékcseréjét, egy körrel később Leclerc is a boxban járt. Verstappen még kint maradt a pályán és csak a 44. körben hajtott a futam során másodszor a boxba. A hajrához érve így Verstappen, Leclerc, Russell volt az első három helyen száguldók sorrendje, s ez a leintésig már nem változott. Ugyan a másik Red Bullt vezető mexikói Sergio Pérez a pályán feljött másodiknak –ebben az utolsó előtti körben Leclerc is segítette –, de mivel egy korábbi kisebb ütközésért öt másodperces időbüntetést kapott, végül negyedikként zárt. A 2023-as idényben 22 versenyből 21-et a Red Bull nyert, amely megszorongathatatlan volt az immár háromszoros vb-győztes Verstappennel. Konstruktőriben a Mercedes lett a második, a Ferrari pedig a harmadik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában