Forduló

2023.11.15. 16:00

Visszafogott gyorskoris szezonrajt

A Savaria Speedskating Team válogatottjának, Bejczi Botondnak nem sikerült túl jól a nagypályás gyorskorcsolyázók első Világkupa-fordulója Japánban.

Sütő Dániel

Forrás: MOKSZ

Nagypályás gyorskorcsolyázóink októberben ismét Inzellben tartották szezon eleji edzőtáborukat, ahol remek szombathelyi eredmények születtek. Bödei Bálint tovább javította az egyéni csúcsait, 500 m-en már 36,90 másodpercnél, 1500 m-en pedig 1.50,87-nél jár. Sipos János új egyéni csúcsa 1000 m-en 1.14,51-re módosult.

A napokban Japánban, Obihiroban rendezték a nagypályás gyorskorcsolyázók első Világkupa-fordulóját, amelyen a Savaria Speedskating Team  kiválósága, Bejczi Botond képviselte a magyar színeket. A vasi versenyző az első 500 méteres futamon 37,55-ös idővel a 24. helyen végzett. Nem sokkal később 1000 m-en 1.14,49-es időt futva a 29. pozícióban ért célba. Másnap 1500 méteren 1.53,61-gyel a 32. lett, majd a záró napon a második 500-s futamban az első naphoz képest javított ugyan az idején (37,18), de így is csak a 24. helyen végzett. Kóti Gábor, a férfi keret vezetőedzője érthető módon csalódottan értékelte az első Világkupa-fordulót.

– Jócskán elmaradtunk azoktól az eredményektől amelyeket vártunk, és amelyeket az októberi számok is jeleztek – nyilatkozta a hazai szövetség közösségi oldalán Kóti Gábor vezetőedző. – Egyelőre keressük az okokat és készülünk a következő hétvégére. Az biztos, hogy nagyon nehéz volt átállni, két napot utaztunk, Boti aludni és pihenni is alig tudott. Remélem, hogy Pekingben már közelebb leszünk ahhoz, amit ő tud!

– Az inzelli edzőtábor ugyan nagyon jól sikerült, ennek ellenére a Világkupa első fordulója elmaradt a várakozásoktól – ezt már Bejczi Botond mondta. – Nem sikerült átállni, sajnos elég későn tudtunk csak kiutazni és a nyolcórás időeltolódás rosszul érintette a szervezetemet. Maga a versenyzés jól ment, csak nem jöttek azok az idők, amiket elvártunk volna. Technikaliag rendben volt az első 500-as, az 1000-s és az 1500-as táv is, az időeredmény azonban gyenge volt. A második 500-on már érezhető volt a javulás. Legközelebb remélhetőleg már jobban tudok teljesíteni, mivel már sikerült átállnom erre az időzónára.  

A következő állomás november 17. és 19. között Kína fővárosa, Peking lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában